Ort
Distans
Startdatum
19 Jun 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Tilda Hernström
Nummer
82043
Pris
1 400 kr

Om arrangemanget

I en värld av skiftande trender finns en nation och kultur som är mer ombytlig än andra. Den koreanska vågen som bestämmer vad som är hett och inte, och inte bara vad gäller mode utan även skönhet, popkultur och teknik.

På en kurs i koreanska kan du lära dig språket som blivit alltmer populärt.

Koreanska talas i världen av drygt 80 miljoner människor. I Sverige har koreanskan blivit ett populärt språk under de senaste åren till följd av bland annat Sydkoreas starkare roll i världsekonomin.

Innehåll

Koreanska för nybörjare fortsättning vänder sig till dig som påbörjat din resa i det koreanska språket. I kursen tränar vi på språkets fyra färdigheter: prata, lyssna, läsa och skriva.

Under kursens gång börjar vi gå igenom enkla hälsningsfraser och vardagliga uttryck, och sedan arbetar vi med att bygga upp grammatiken gradvis. Vi jobbar kontinuerligt med det koreanska alfabetet Hangul.

Din kursledare har god kunskap om landets kultur, historia, politik och ekonomi samt om den koreanska nationalsporten taekwondo och väver därför ofta in delar av dessa ämnen under lektionerna, detta för att få en helhetsbild av språket och landet.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan under åtta veckor. Observera att kursen går digitalt!

Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper

Koreanska för nybörjare fortsättning vänder sig till dig som påbörjat din resa i det koreanskaspråket

Kursledare

Tilda Hernström är född och uppvuxen i Karlstad. Redan under högstadiet började hon studera koreanska och under gymnasiet studerade hon språket under en sommar i Seoul. För snart tre år sedan började hon studera koreanska studier på Stockholms universitet och tar under denna vår sin kandidatexamen. De senaste åren har många fått upp ögonen för Sydkorea och intresset för att lära sig språket har ökat. Tilda har besökt Sydkorea ett flertal gånger och hon, som många andra, har fängslats av det vackra landet, den spännande kulturen och de fantastiska människorna. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling

Kursmaterial

Integrated korean beginning 1 third edition av Young-Mee Yu Cho, Hyo Sang Lee, Carol Schulz, Ho-Min Sohn, Sung-Ock Sohn

Observera att kurslitteraturen inte ingår i kurspriset. Den går lätt att beställa på t ex Bokus eller Adlibris. Kurslitteraturen är på engelska

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Karlstad, Fanfaren området, Gustaf Anders Gata 7 4tr.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar busstation 800m, tågstation 1,2km.(närmsta busshållplats Karolinen)
  • Parkering finns runt våra lokaler. Betalas via Easypark eller Apcop Flow
  • Kök med mikrovågsugn, kyl, frys, samt så bjuder vi på kaffe eller te.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.
  • Läs mer om delbetalning under våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 400 kr

Summa: 1 400 kr

Utforska ämnesområde