Sångerska sjunger i mikrofon.
Kurs

Körsång för vuxen/ungdom

Ort
Uppsala
Startdatum
5 Okt 2023
Tid
17:00-17:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
73108
Pris
795 kr

Om arrangemanget

Dela glädjen över sång och musik tillsammans med andra i en kör. Att vara del av en kör ger dig glädje, livslust och en fantastisk gemenskap. I kören sjunger vi en blandad repertoar med olika välkända låtar. Du behöver inte ha erfarenhet från att sjunga i kör sedan tidigare utan vi lär oss tillsammans med varandra!

Innehåll
I den här kursen lär vi oss grundläggande harmoni och hur man kan använda rösten för att tillsammans med andra få det låta så bra som möjligt. Vi varvar att sjunga i stor grupp, duo och trio. Vi börjar repetitioner med sångteknik och olika övningar för att värma upp kroppen och rösten. Så småningom lär vi oss sjunga i stämmor till olika körlåtar.

Kursen består av minst 5 och max 20 deltagare.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under tio veckor (samma dag och tid). Varje tillfälle är 45 minuter. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs för att delta i kören. Ta med gärna kompisar och sjunga tillsammans! 

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av tidigare erfarenhet och hur mycket du hinner öva.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta
Kursen hålls i vår stora, ljusa Spegelsal på Ekeby Bruk 2N.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 795 kr

Summa: 795 kr

Utforska ämnesområde