Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Sångerska sjunger i mikrofon.
Distanskurs

Körsång - Sjung med Gabriel Forss i kören Happy Voices - Online

Ort
Distans
Startdatum
10 Feb 2021
Tid
18:00-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Gabriel Forss
Nummer
52507
Pris
695 kr

Om arrangemanget

Välkommen till Happy Voices Online, en distanskurs i körsång. Varje kurs har ett tema och på denna första kurs som vi erbjuder sjunger vi härliga låtar inspirerat av tv-programmet ”Så Mycket Bättre”. Alla kan vara med, oavsett sångvana och var i landet du bor! Vi längtar efter att hälsa dig välkommen till online-kören.

Saknar du värmen, glädjen och gemenskapen i en kör? Det gör vi också! Därför vill vi stämma upp till digital körsång tillsammans med Happy Voices Online.

Online-kören kommer under 5 repetitioner att arbeta med ett tema,” Så Mycket Bättre”, inspirerat av det populära TV program där kända låter får nytt liv genom nya arrangemang.

Om kursen
Vi börjar med en lätt och kul uppvärmning av både rösten och kroppen. Här sträcker vi på oss och göra några roliga sång- och rörelseövningar!
Vi lyssnar sedan på dagens låt och börjar därefter att öva in refrängen. Gabriel sjunger före och du sjunger efter. Vi använder oss inte av noter i Happy Voices, utan all sång lärs in på gehör. När vi har lärt oss melodin på refrängen, så går vi vidare och övar in verserna. Därefter lägger vi till några stämmor som Gabriel lär ut. Här väljer du själv vilken stämma du vill sjunga med i.
Du som inte är en så van körsångare kan välja att sjunga i alt-stämman som oftast är den stämma som sjunger melodin, medan du som vill ha en lite större utmaning kan välja en utav stämmorna sopran eller tenor.
Efter en stund, så har vi lärt oss en ny låt!
Tillsammans med sången, satsar vi på att röra hela kroppen.
Sång är friskvård för både kropp och själ!

För vem
Denna kurs är för dig som gillar att sjunga oavsett om du är nybörjare eller sjungit ett tag, alla kan vara med.

Kursledare
Gabriel är känd som en av Sveriges främsta körledare. Varje vecka samlar han mer än två tusen sångare i sina körer i Stockholm, Göteborg och Malmö och som går under namnet Happy Voices.
Gabriel Forss är även känd från teveprogrammet "Körslaget" på TV 4 där han medverkar både som expertkommentator och körledare, som körledare kom han och hans Katrineholmskör tvåa. Han har tidigare varit körledare för soul- och gospel kören "One Voice" och var med i gruppen Blond som år 1997 vann Melodifestivalen med låten "Bara hon älskar mig".
I oktober 2016 lanserade Gabriel sin första julskiva ”Äntligen jul”. Gabriel har också gjort julallsångsturnéer där han kombinerade två fina traditioner - julmusik och allsång.

Bra att veta
Kursen ges på distans. Vi använder oss av plattformen Totara och av Zoom. Du får tillgång till plattformen samma dag som kursen startar. Det kommer ett mail på morgonen med inloggningsuppgifterna.
Lektionerna är förinspelade och vi sänder under fem veckor ett nytt avsnitt varje onsdag. Missar du sändningen så har du möjlighet att se den i efterhand. Vid tre av kurstillfällena är Gabriel med live på chatt samtidigt som repetitionen, då har du möjlighet att ställa frågor under repetitionen. De finns även möjlighet att ställa frågor mellan gångerna. Varje vecka delar Gabriel också med sig av veckans tips, små övningar med tips till dig som körsångare.

Material, Allt material till kursen laddas upp i vår plattform och du har tillgång till materialet (video, texter, stämmor m.m) 30 dagar så du kan sjunga och repetera så mycket du hinner under tiden kursen pågår!  Det kommer finnas specifika filer för alla stämmor och arrangemang och du kan alltid spola tillbaka i materialet. Allt material är producerat i samarbete med ett professionellt produktionsbolag och allt material är skyddat och får inte kopieras, delas eller spridas på sociala medier.

 

 

 

 

 

 

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Utforska ett ämnesområde