En person arbetar framför en laptop
Kurs

Kreativt skrivande - Grundkurs

Ort
Stockholm
Startdatum
28 Sep 2023
Tid
18:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
53362
Pris
2 650 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Älskar du att skriva? Längtar du efter att få skapa med ord?
Denna kurs hålls på Kulturama (en del av Medborgarskolan) på Virkesvägen 21 i Hammarby Sjöstad. För anmälan klicka här!
 
Innehåll
Vi övar på kreativa skrivövningar som utvecklar ditt språk och frigör fantasin, samtidigt som du utforskar olika stilmedel - alltifrån rytm och bildspråk till perspektiv och dramaturgi.  Det är upp till dig hur du vill använda dem: i noveller, blogginlägg, dikter, kåserier eller manus. På denna kurs varvar vi praktik och teori, diskuterar den kreativa processen, bollar texter, idéer och utvecklingsmöjligheter. Kursen går varannan vecka.
 
Förkunskaper
Kursen riktar sig till dig som älskar att skriva och läsa och vill utveckla ditt skrivande. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!
 
Kursledare
Helga Härle har haft skrivarkurser sedan slutet av 80-talet. Har undervisat i skrivpedagogik på högskolan. Har erfarenhet av redaktionellt arbete och lektörsuppdrag, litterär översättning, frilansuppdrag som kulturskribent m.m. Är internationellt erkänd haikupoet och var under flera år styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Det tillkommer inga extra kostnader för kursmaterial.

Bra att veta
Denna kurs hålls på Kulturama (en del av Medborgarskolan) på Virkesvägen 21 i Hammarby Sjöstad. Kursen går varannan vecka.

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 650 kr

Summa: 2 650 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde