Ort
Kungälv
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
18:30-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Peter Sandersnäs
Nummer
39634
Pris
2 595 kr

Om arrangemanget

Kursen ger dig den kunskap som krävs för navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och SRC. Har du en båt som är minst 4 x 12 meter är Kustskepparintyget ett krav.

Förkunskaper

Förarintyg samt intyg om genomfört dagpraktikpass är ett förkunskapskrav för att få Kustskepparintyg. Fyllt 15år.

Kursledare

Peter Sandersnäs, 55 år, uppväxt på sjön, skeppare och sjöräddare inom SSRS, med hundratals uppdrag bakom sig. Peter har även ansvarat för utbildningar och övningar inom hemvärnet och SSRS i över 20 år. 

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerade sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i våra interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Du behöver boken Fritidsskepparen, passare, transportör och övningssjökort 93 och 931. Besälla materialet gör du här: https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/kungalvstenungsundorust/

Båtpraktik

Båtpraktikintyg dager är ett förkunskapskrav för den som ska prövas för kustskepparintyg och båtpraktikintyg mörker rekommenderas för den som erhållit kustskepparintyg. Vi kommer att genomföra båtpraktik mörker vid ett extra tillfälle under kursen. Tid och plats meddelas under kursen. Avgift på 695 sek tillkommer för båtpraktiken.

Examination

Examination enligt Nämnden för båtlivsutbildning, NFB regler för 625 sek tillkommer, se https://batlivsutbildning.se/produkt/kustskepparintyg/#1242 för mer information.

Välkommen till oss  

  • Parkering finns i närhet. 
  • Undvik att använda starta dofter på grund utav allergier.  

Bra att veta

Många båtklubbar kräver nu förarintyg. För att få intyget sedan beställer man ett plastkort (150 sek, samma som som boken kostade) istället eller en app ( 89 kr från App Store eller 75 kr från Google) som man kan ladda ner intyg i, se https://batlivsutbildning.se/bestall-intyg/ För mer info.

Om du har fått förhinder och inte kan komma på en lektion, ber vi dig meddela detta. Om du uteblir från något kurstillfälle, är det tillfället förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare under kursen eller få ekonomisk kompensation för det tillfället du var frånvarande.

• Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.  
• Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. 
• Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss. 

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör under “Kursavgift och betalning”: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/  

Medborgarskolan och folkbildning  

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Kungälv, Skomakaren

Triogatan 5, Kungälv

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 595 kr

Summa: 2 595 kr

Utforska ämnesområde