En närbild på en runsten
Kurs

Livesänd föreläsning: Drottningholms slott

Ort
Distans
Startdatum
30 Nov 2023
Tid
18:30-20:30
Dag
Torsdag
Nummer
54117
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Vackra Drottningholms slott har en spännande historia som hem till många av våra svenska regenter. Hör Mårten Hougström berätta mer om byggnaden och de människor som satt sin prägel på platsen. Välkommen på en kostnadsfri och livesänd föreläsning med Rojalistiska Föreningen.

Innehåll

Det nuvarande Drottningholms slott uppfördes på 1600-talet på uppdrag av drottning Hedvig Eleonora. Senare har också drottning Lovisa Ulrika och hennes son Gustav III haft stor betydelse för slottets historia. Mårten Hougström, ordförande i Rojalistiska Föreningen, berättar om slottets historia, visar bilder från slottet, och berättar om de kungliga personer som haft betydelse för slottets utveckling. Mårten kommer också att informera om Rojalistiska Föreningens verksamhet.

Föreläsare

Mårten Hougström, ordförande i Rojalistiska Föreningen, berättar om drottningens spännande liv. Det här är ett öppet evenemang med kostnadsfritt deltagande för alla intresserade. Mårten kommer också att informera om Rojalistiska Föreningens verksamhet. 

Mårten är utbildad till civilekonom och arbetar som business controller. Han har i många år varit intresserad av kunglig historia och framfört över 40 olika föredrag inom området. Han är medlem av Rojalistiska Föreningen sedan 2015 och ordförande sedan mars 2023. Han har varit engagerad i ett flertal föreningar, bl.a. som ordförande i Livrustkammarens Vänner 2018-2022.

 

Plats: Digitalt. Länk till sändningen skickas ut inför föreläsningen.

När: 30 november kl. 18:30 - 20:30

Pris: Gratis men föranmälan krävs

 

Med stöd från Stockholms stad

Utforska ämnesområde