Ort
Distans
Startdatum
7 Okt 2021
Tid
18:00-19:30
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
55110
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Livsviktiga snack är en kostnadsfri digital föreläsning med Suicide Zero som främst vänder sig till föräldrar med barn i åldern 9-12 år. Den handlar om nyttan av att lära sig sätta ord på sina känslor för att dela med sig av hur man mår.

Antalet barn och unga som mår dåligt ökar år för år. Livsviktiga snack bidrar till att långsiktigt försöka bryta den negativa trenden och handlar om nyttan och glädjen att kunna sätt ord på sina känslor.

Forskning visar nämligen att ju tidigare barn lär sig uttrycka sina känslor, desto bättre klarar de att hantera tonåren och livets utmaningar.

Föreläsningen vill lyfta, inspirera och peppa föräldrar att lära sig lyssna på sina barn genom viktiga vardagssamtal som rustar dem för framtiden. Genom förmågan att, redan i en tidig ålder, klä känslor i ord går det att förebygga psykisk ohälsa och självmord senare i livet.

Föreläsningen är en del av Skåneveckan för psykisk hälsa som pågår 4-10 oktober.

Bra att veta
Föreläsningen är kostnadsfri men kräver en anmälan. Den sker digitalt via plattformen Zoom som du själv laddar ner till din dator eller mobil. Föreläsare är Elisabeth Blomberg, projektledare för Livsviktiga snack på Suicide Zero.

Anmälan och kallelse:
När du har gjort en anmälan får du sedan en kallelse via mail med en länk till föreläsningen.

För frågor, kontakta: anders.axelsson@medborgarskolan.se

Utforska ett ämnesområde