Ort
Fredriksberg
Startdatum
9 Sep 2024
Tid
16:00-17:30
Dagar
Mån, Ons
Antal tillfällen
8 st
Nummer
81132
Pris
700 kr

Om arrangemanget

Vill du skriva en bästsäljare, en berättelse om ditt liv till eller slagkraftiga insändare till lokaltidningen? Oavsett vad du vill skriva och vilken bakgrund du har är du välkommen till kursen ”Lust att skriva”.

Innehåll

Konsten att skriva på svenska. Vi lär oss om små och stora berättelser, brev till barnbarnen, dikt, novell, drama, dagbok, sagor och mycket annat. Vi utgår från kursdeltagarnas behov och intressen så det blir roligt medan vi lär oss. Självklart i ett behagligt tempo. Mellan träffarna får du hemläxor i form av skrivuppgifter av enklare slag och utan krav. Vi skapar text utifrån våra erfarenheter och bakgrund, ser hur en text är uppbyggd och provar att skriva olika typer av text. Kursen är öppen för alla som vill börja skriva eller kanske utveckla sitt skrivande.

Upplägg

Vi kommer träffas 8 gånger i C-salen på Fredriksbergs Folkets Hus och varje träff varar cirka två timmar med fikapaus inräknad. Vi kommer att träffas åtta gånger med start i september och avslut i januari 2025. 

Planerade datumen för träffarna:

  • 9, 16 september
  • 7, 23 oktober
  • 4, 18 november
  • 2, 16 december

Kursmaterial

Kursmaterial tar du med själv, kollegieblock, penna, laptop eller det du vill använda. 

Kursledare

Lasse Öhrbom (journalist) och Mocki Hägg (författare).

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Folkets hus Fredriksberg

Ludvikavägen 22, Fredriksberg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 700 kr

Summa: 700 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde