Ort
Uppsala
Startdatum
21 Sep 2024
Tid
12:30-13:45
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Cecilia Esbjörnsson
Nummer
77939
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Vi tar magdansen till en helt ny nivå! Välkommen till denna fortsättningskurs på distans, där tempot är högre och kombinationerna svårare.

Om dansen
Orientalisk dans är ett paraplybegrepp för många olika dansstilar. Stilarna skiljer sig dels mellan olika länder men också mellan olika regioner i ett och samma land. Den mest kända stilen är magdans, eller raqs sharqi som dansen egentligen heter. Det som kännetecknar magdans/raqs sharqi är isolerade rörelser i höfter, bröstkorg, axlar eller huvud. Detta blandas med svävande rörelser och skakande höfter. 

I den här avancerade kursen lägga till lite svårare isoleringar, lager av rörelser och stegkombinationer. Vi fördjupar oss i teknik och att lägga på flera rörelser i olika lager.

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan i tio veckor med uppehåll för höstlov v44. Kursen är en teknikkurs, vilket innebär att vi inte kommer att lära oss någon koreografi den här terminen. Varje tillfälle är 75 minuter och inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler.

Under de första lektionerna kommer vi att kort repetera grundteknik för att ha en gemensam bas. Därefter kommer vi att jobba vidare med mer avancerad teknik så som olika layerings, isoleringar, övergångar mellan olika steg och mer avancerade danssteg.

Avslutningsvis kommer vi också att öva på att improvisera, att förmedla en viss känsla/stämning och musikförståelse. Även på den här kursen kommer vi att sätta ihop stegen till kortare stegkombinationer för att applicera det vi har gått igenom "in action".

Förkunskaper
Den här kursen passar dig som har dansat magdans i minst 5 år och behärskar grund- och fortsättningsnivån väl. 

Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Klädsel/skor
Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal (finns även att låna).

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns tillgång till pentry med mikro och kylskåp.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på malardalen@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde