Ort
Distans
Startdatum
25 Jan 2024
Tid
19:30-21:00
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Lovisa Limseth
Nummer
64002
Pris
1 400 kr

Om arrangemanget

Längtar du efter att måla och skapa? Följ med på resan in i det abstrakta måleriet!

Innehåll

I kursen Abstrakt & Intuitivt måleri steg 2 bjuds vi in i ett skapande som går bortom det synliga och in i oss själva. Under fem tillfällen lämnar vi den föreställande konsten bakom oss och utforskar det abstrakta intuitiva måleriet. Vi utforskar färglära, komposition och olika måleritekniker, men alltid med utgångspunkt i oss själva. Med skaparlust och intuition som främsta verktyg utforskar vi den icke föreställande konsten och inspireras att uttrycka oss inifrån och ut och på vårt alldeles eget unika sätt. 

Vi kommer att inspireras av både kända och okända abstrakta målare men framförallt söka finna den plats i oss själva där kreativitet och skaparglädje bor. Hur fria kan vi vara i vårt skapande? Hur kan vi släppa taget om tanken på att det vi skapar “måste likna någonting”? Vad skulle du vilja uttrycka?

Exempel på uppgifter kan vara att måla av ett stilleben så att det blir oigenkännligt, eller att måla till musik eller ett särskilt ord. Utöver detta ingår även guidade meditationer - allt för att ge dig den bästa starten på en ljuvlig helg i kreativitetens tecken.

Upplägg

Varje gång möts vi för en timmes live-lektion där veckans tema och tillhörande övningar och uppgifter presenteras. Live-lektionen spelas in och kan avnjutas många gånger. Utöver den läggs även guidade meditationer och konstövningar upp i ljud- och filmformat på Medborgarskolans onlineplattform Learnify. Du gör kursen i DIN takt och väljer själv hur mycket eller lite du målar varje helg. Följ din rytm!

För vem

Detta är en kurs för dig som längtar efter att måla och skapa på ett sätt som känns fritt och naturligt. Vare sig du har målat mycket eller lite eller ingenting alls är du varmt välkommen. Den måleriteknik vi går igenom är på grundnivå och är tillgänglig för alla, oavsett tidigare erfarenhet. Under kursens gång kommer jag att dela med mig av tricks och knep för att skapa olika effekter i målningarna men fokus ligger hela tiden på

Kursledare

Efter år av studier och konstnärligt utövande inom måleriet såväl som inom scenkonsten är Lovisa Limseth idag i huvudsak lärare och har som främsta fokus att tillhandahålla utrymme och tid åt människor att oavsett ålder och bakgrund återfinna glädjen i att skapa - på målarduken såväl som i övriga livet. Med stor erfarenhet och kunskap inom mindfulness, yoga och meditation skapar Lovisa kurser som både syftar till utvecklande av målartekniker och samtidigt lämnar plats för utforskande av den egna kreativiteten och den inre föreställningsförmågan. Mer än någonting är Lovisa här för att hjälpa dig att i din takt och med dina förutsättningar komma igång eller komma vidare med just ditt skapande! Under våren 2022 erbjuder Lovisa följande kurser: Måla med Mindfulness, Måla Abstrakt och intuitivt, Intuitivt Akvarellmåleri, Akvarellmåleri för nybörjare, samt flera kurser inom Vedic Art - bland annat grundkurs, fortsättningskurs, temakurs och fördjupningskurs.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.  

Kursmaterial

  • Välj vilken sorts akvarellfärg du vill använda dig av (tub eller kaka).
  • Tjockt akvarellpapper (minst 300g) i storlek A4 och/eller A3
  • Kladdpapper
  • Penslar
  • Svamp
  • Bred maskeringstejp.

Kursledaren skickar ut ett välkomstmail med utförligare information innan kursstart! 

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning.

Pris

Deltagaravgift: 1 400 kr

Summa: 1 400 kr

Utforska ämnesområde