Ort
Stockholm
Startdatum
4 Nov 2024
Tid
18:00-20:15
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Frida Rydblom
Nummer
56210
Pris
550 kr

Om arrangemanget

Gouachemålning är en spännande teknik som ofta beskrivs som en mer täckande akvarellfärg. Gouache gör det möjlighet att måla lager på lager, skapa illustrativa verk och till och med arbeta på mörka underlag. Låt oss utforska denna fascinerande färg genom att måla av ett fotografi.

Innehåll

Gouache är en fantastisk och kreativ färg som ibland hamnar i skuggan av mer klassiska alternativ som akryl eller akvarell. Dess historia sträcker sig långt tillbaka, ända från 1400-talet då den började användas i målningar runt om i Europa. 

Kom och öva dig på att måla av egna fotografier och bilder som vi tar med oss. Vi målar med gouachefärg som är en täckande vattenfärg med hög koncentration av pigment där man kan måla på ett helt annat sätt än akvarell. Till exempel kan man måla ljusa färger ovanpå mörka med gott resultat. Vi övar oss i bildkomposition, att skissa och att få fram volym genom skuggor och ljus och att skapa kontraster genom att använda kalla och varma toner. 

Datum är 4/11, 11/11 och 18/11.

Material

För denna kurs behöver man köpa gouachefärger, akvarellblock i A3 och pensel. Du behöver ta med dig ett eller flera fotografier som du vill måla av. Visst material går att köpa på plats till självkostnadspris.

Ledare

Frida Rydholm har en lång konstnärlig utbildning med erfarenhet av både skulptur och måleri. HÄR kan du se mer av Fridas konstnärsskap.

 

Utvecklingsmöjligheter

För ett mer djupgående lärande inom färg, form och hantverk rekomenderar vi kurserna som hålls i våra lokaler på Hagagatan.

 

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs HÄR om hur du gör.

Ort

Assessorsgatan/Amplified Equally

Assessorsgatan 14, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 550 kr

Summa: 550 kr

Utforska ämnesområde