En konstnär provmålar på ett papper
Kurs

Måla ett andetag - En kreativ resa genom bilden

Ort
Örebro
Startdatum
17 Feb 2022
Tid
17:30-19:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
54803
Pris
2 000 kr

Om arrangemanget

Välkommen på en spännande resa i kreativ utveckling genom bildskapande. Vi låter våra inre berättelser via färgen bli till bilder på papper, vi utforskar nyfiket hur olika intryck väcker tankar, känslor och berättelser inom oss och hur vi på olika sätt prestationslöst kan uttrycka dem med krita, penna och pensel.

Innehåll
Vi utgår från olika teman och varje tillfälle blir en möjlighet till att resa mellan höger/vänster hjärnhalva, tanke och känsla och färg och form. Inspireras av olika material och sinnesintryck, ex. en färg, ett andetag, en dikt, en saga el liknande och så målar vi utifrån det.Vi använder oss av kritor, tuschpenna och akrylfärg.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 7 veckor med chans till förlängning.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Denna kurs genomförs i en mindre grupp anpassat till lokalen. Det finns även möjlighet att delta digitalt vid behov, men kursen genomförs främst fysiskt. Om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Fia Windh är utbildad bildterapeut, färdig 2020. Fia har sysslat med olika hantverk under många år. Har tidigare hållit kurser och workshops inom olika hantverk och tekniker.
 
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial köpas av kursledare på plats för ca 200:-

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats, tag med förkläde eller ha oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Har du några frågor?

Mariana Junell

kundsupport@medborgarskolan.se

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 000 kr

Summa: 2 000 kr

Utforska ett ämnesområde