Ort
Skövde
Startdatum
8 Apr 2024
Tid
18:30-20:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
43234
Pris
1 125 kr

Om arrangemanget

Välkomna att upptäcka akvarellens underbara värld! Akvarell är en av det mest mångsidiga målningsteknikerna som öppnar ett brett utbud av uttrycksmöjligheter för den som vågar doppa penseln i vatten och låter kreativiteten flöda tillsammans med färg. Följ med på denna inspirerande resa!

Innehåll
Vi lär oss akvarellens olika möjligheter och går igenom hur man på olika sätt kan använda sig av olika tekniker och knep. Vi övar på samarbetet mellan hand och öga, arbetar bland annat med komposition, färg, form, ljus, skugga och perspektiv.

Alltifrån målningar och skisser till illustrationer och tryckförlagor kan göras i akvarell. Låt dig inspireras av akvarellens speciella egenskaper och uttrycksmöjligheter medan du utvecklar din egen unika stil som konstnär.

Vid vackert väder i maj finns det även möjlighet att flytta oss utomhus för några kurstillfällen och fånga kvällsljuset i parken, om så önskas av deltagarna.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid.

För vem
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till både nybörjare och till dig som tidigare målat med akvarellfärger.
Kursen vänder sig till vuxna.

Kursledare
Katrin Anari är utbildad till lärare i bild och form, konsthistoria och teknisk ritning på Pedagogisk Universitet i Tallinn och har undervisat både på gymnasiet och som kursledare på privat konststudio. Katrin målar själv i olika tekniker fast för tillfället får hon utlopp för sin kreativitet för det mesta genom trädgårdsvärlden.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat akvarellfärger, mjuka penslar, akvarellpapper minst 300 grams, maskeringstejp, blyertspenna, suddgummi, vattenfast fin tuschpenna, ett par vattenbehållare till exempel glasburkar eller större plastmuggar och en trasa att torka pensel i. Läraren går vid första tillfället igenom övrigt material.

Medborgarskolan tillämpar miljövänligt måleri i vår målarverksamhet:
-Använd vattenbaserad teknik utan lösningsmedel
-Använd vattenbaserade färger och färger utan kadmiumpigment
-Följ anvisningarna som finns i lokalen för penseltvätt och handtvätt

Läs mer om miljövänligt måleri
www.medborgarskolan.se/miljovanligt-maleri 

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

 

  

 

Ort

Medborgarskolan Skövde

Södra Trängallén 2A, Skövde

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 125 kr

Summa: 1 125 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde