Ort
Skara
Startdatum
16 Nov 2024
Tid
10:00-15:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Marita Piela
Nummer
44816
Pris
550 kr

Om arrangemanget

Akvarell har fantastiska uttrycksmöjligheter och kan skapas enkel eller med stort konstnärskap. Utforska, experimentera och lär känna akvarellens unika skildringar med vackra kulörer för julmotiv.

Vill du laborera och prova pigmentens temperament och karaktär samt njuta av skapandets kraft så kom och upptäck akvarellens underbara värld. Du tränar ögat att se motiv på ett nytt sätt. Praktik och teori växlas med varandra men fokus kommer ligga på olika teknikövningar. Vi kommer måla olika julmotiv. Tips för dina färdiga akvareller: de kan vara fina att behålla som målningar men också som personliga julkort.

Upplägg
Kurstiden är kl 10-15 med 30 minuters paus för egen lunch / fika.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Marita Piela är utbildad bland annat på KVs Konstskola och Konstindustriskolan i Göteborg. Hon har arbetat med reklam och har regelbundet haft konstutställningar under flera års tid.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Deltagarna ombesörjer sitt eget material.

Tag med:
Akvarellfärger.
Några olika penslar: en finare och en bredare.
2 st vattenbehållare/glasburkar.
Akvarellpapper eller block A4 storlek eller större viktigt är att pappret är minst på 300 gram.
Papperstejp eller maskeringstejp för att kunna tejpa upp pappret på träskivor.
1 st vit oljepastellkrita.

Och inte minst en lättare lunch / fika. Vi bjuder på kaffe och te.

Träskivor kommer finns på plats.

Medborgarskolan tillämpar miljövänligt måleri. Läs mer på www.medborgarskolan.se/miljovanligt-maleri

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Ort

Medborgarskolan Skara.

Stortorget 1, Skara

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 550 kr

Summa: 550 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde