Ort
Karlstad
Startdatum
16 Okt 2023
Tid
13:00-15:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
7 st
Nummer
73683
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Mervetarna bygger på Medborgarskolans eget koncept och de som är med är diskussionsglada, sociala människor med stort intresse för olika kunskapsområden.

Innehåll

Mervetarna handlar om att vi tillsammans väljer ut ett ämne som intresserar oss och som vi vill lära oss mer om. Det kan vara något spännande inom till exempel historia, konst eller kanske religion. Tillsammans gör vi i gruppen en plan över terminen och Medborgarskolan hjälper till och stöttar med att ta fram material i de ämnen som vi bestämt att undersöka. 

För vem

Vem som helst som har ett intresse av att förkovra sig tillsammans med andra. Det brukar bli en härligt brokig skara med olika erfarenheter och kunskaper som sammanstrålar.

Kursledare

Gruppen kommer vid första tillfället att välja en ledare för gruppen. Ledarens ansvar är att för närvaro och vara spindeln i nätet gällande kontakt med Medborgarskolan.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabartt hos Bokus Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Karlstad, Fanfaren området, Gustaf Anders Gata 7 4tr.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar busstation 800m, tågstation 1,2km.(närmsta busshållplats Karolinen)
  • Parkering finns runt våra lokaler. Betalas via Easypark eller Apcop Flow
  • Kök med mikrovågsugn, kyl, frys, samt så bjuder vi på kaffe eller te.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Vill du delbetala skriv, önskar delbetala i meddelande rutan.
  • Läs mer om delbetalning under våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Olika teman diskuteras vid varje träff. Lek med ord och sammanhang. Förkovring av både nyheter och historia. Ämne bestäms från gång till gång.

Studiecirklar och samarbeten

Vill du starta en studiecirkel, göra ett kulturprogram eller samarbeta med oss på annat sätt? Våra samarbeten med föreningar och grupper är en grundsten i Medborgarskolans verksamhet. Gör intresse till kunskap tillsammans med oss!

Ort

Medborgarskolan Karlstad Fanfaren

Gustaf Anders Gata 7B, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Utforska ämnesområde