Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
25 Jan 2020
Tid
09:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Nummer
54753
Pris
1 995 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Har du möbler och/eller träföremål hemma som skulle behöva göras i ordning? Har du gjort ett loppisfynd men inte kommit dig för att restaurera möbeln eller föremålet? Stolar som är vingliga och behöver limmas om? En byrå som tappat sin lyster? Litet bord med lackskador?

Innehåll
Du lär dig konsten med möbelrestaurering och får själv arbeta på ditt egenvalda objekt. Du lär dig hantera både funktionsmässiga och utseendemässiga skador. Kursen innehåller dock ej målning eller omklädsel.

Upplägg
Under en helg kan vi tillsammans först analysera och diskutera vilka olika vägar som finns för att nå fram till ett bra resultat och vad du inte skall göra. Vi pratar om kulturarv, möbelstilar, historia, material och tekniker. Kursen går alltså under en helg (lördag och söndag samma vecka) och omfattar 8 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs för att delta i kursen.

Kursmaterial
Du tar med dig 2-3 olika objekt att arbeta med. Grundmaterial såsom shellack, lim och rengöringsmedel ingår inte i kursavgiften utan betalas på plats till kursledaren. Verktyg finns till utlåning i verkstaden.

Kursledare
Monica Svederoth som håller i kursen har arbetat med möbelrestaurering och haft eget företag sedan 1988. Hon har flera års erfarenhet som kursledare hos olika studieförbund i Stockholm, Uppsala samt i egen regi. Se gärna hemsidan: www.auroramobelrestaurering.com. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Kursledaren kommer före kursstart att kontakta dig via telefon för att diskutera lämpliga objektval.
Vi håller till på Luthagens möbelateljé (Aurora möbelrestaurering), Kyrkogårdsgatan 39 (mitt i mot Ekonomikum).

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Aurora möbelrestaurering

Kyrkogårdsgatan 39, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ett ämnesområde