Ort
Göteborg
Startdatum
22 Jul 2024
Tid
10:00-15:00
Dagar
Mån-Fre
Antal tillfällen
5 st
Nummer
38917
Pris
3 360 kr

Om arrangemanget

Kursen är för dig som aldrig tidigare arbetat i materialet trä men lämpar sig även för dig som har tidigare erfarenheter och vill utvecklas ytterligare.

Välkommen till sommarkurs i möbelsnickeri! Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av möbelhantverk, välkomnar dig som aldrig tidigare arbetat i materialet trä men lämpar sig även för dig som har tidigare erfarenheter och vill utvecklas ytterligare.

Innehåll
Från planka till pall är en intensivkurs i möbelsnickeri där pallen som objekt blir föremål för våra studier i material, teknik, konstruktion och formgivning. Vi börjar kursen med att lära oss om materialets förutsättningar och introducerar dig till snickeriets maskinpark. Under kursen kommer vi bland annat titta på olika palltyper och dess konstruktion. I år arbetar vi i materialet björk. Vi köper in björk av hög kvalitet som bearbetas från planka till färdig möbel.

Teori varvas med praktik, men den största vikten ligger vid det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stödjer varje deltagares utveckling.

Vi kommer arbeta under en del givna ramar gällande material, storlek och konstruktion. 

För vem
Den här kursen vänder sig till dig som är både nybörjare eller har tidigare erfarenhet av möbelsnickeri.

Kursledare
Oskar Jacobsen är utbildad möbelsnickare och har studerat både på Stenebyskolan och Carl Malmsten Furniture Studies, där han har tagit sin Masterexamen och avlagt gesällprov. Under sin yrkesverksamma tid har han arbetat med konsthantverkare i Philadelphia och varit på resande fot bland mästare i Japan. Numera driver Oskar sin verksamhet A Makers Collective tillsammans med andra inom yrkesområdet i egen verkstad i Göteborg. Oskar har haft ett flertal utställningar både i Sverige och utomlands.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg som behövs för utbildningen finns i vår verkstad. Ta med skissblock och penna.

Bra att veta
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information på 031-755 14 12.

Ort

Medborgarskolan Göteborg - Kungsten Möbelsnickeri

Varholmsgatan 11, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 360 kr

Summa: 3 360 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde