Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Modern dans, contemporary dance nybörjare

Ort
Västerås
Startdatum
30 Okt 2019
Tid
18:00-19:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Tâm Beran
Nummer
57264
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

En härlig modern lyrisk dansstil med fokus på känslor, teknik och samspel med musiken.

Innehåll

Kroppen rör sig i takt med musiken och impulser styr delar av rörelsemönstret. Vi kommer i kontakt med vad dans kan förmedla samtidigt som tekniken byggs fram.

Tillsammans fokuserar vi på känsla och uttryck men också kroppsmedvetenhet och uppfattning av tid och rum.

Dansen är energisk, flödande och uttrycksfull. Tillsammans utforskar vi nya rörelser. Med hjälp av dansen utvecklar du din kroppskontroll och styrka. Du använder hela din kropp för att uttrycka dig genom dansen och musiken.

Upplägg

Vi börjar klassen med uppvärmning för att sedan fokusera på golv- och diagonalarbete. Efter det är det koreograferad dans samt stretch och skön avslappning på slutet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Tâm Beran arbetar som forskare dagtid och dansledare kvällstid. Hon har gått dansutbildningen på Kulturama i Stockholm och har sedan dess undervisat dansgrupper. Tâm har hunnit prova dansstilar som jazzdans, balett, afrikansk dans och modern dans. Den dansstil som ligger henne närmast hjärtat är modern dans. I den moderna dansen fokuserar hon på känsla och uttryck men också kroppsmedvetenhet och uppfattning av tiden och rummet.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ha bekväma kläder som du kan röra dig i. Ta gärna med någon typ av varmt plagg som sedan kan tas av när ni känner att kroppen värmts upp. Vi kommer att dansa barfota.

Kallelse/faktura

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat.

Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Ort

Fryxellska skolans danssal

Storagatan 57-65, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Utforska ett ämnesområde