Ort
Eskilstuna
Startdatum
26 Mar 2024
Tid
16:30-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
78186
Pris
1 995 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Vill du lära dig att konstruera mönster från grunden och anpassa dessa till din egen design och mått?

Innehåll

I kursen kommer vi gå igenom grundkonstruktion av kjol, byxa samt grundliv och sedan gå igenom konstruktionen utifrån dina egna mått, för att sedan sy en toille (provplagg för att se mönstret sittandes på kroppen). Med ett perfekt grundmönster kan du sedan ta ut svängarna hur du vill! 

Upplägg
Kursen går samma dag och tid varje vecka.

Förkunskaper
Förkunskaper krävs i den mening att du ska kunna sy och vara bekant med mönstrets funktion och användning. Har du sytt plagg efter färdigt mönster är det vad som behövs. 

Kursledare
Inger Leiding

Inger har sytt sedan hon var tonåring men gick sin utbildning inom klädsömnad och mönsterkonstruktion i Stockholm på 80-talet. Därefter har hon haft sykurser och vikarierat i skolor i textilslöjd. Inger har haft egen syateljé en period. Sömnaden har alltid varit hennes stora intresse.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Detta bör du själv ha med dig: 
· Mönsterpapper, finns att köpa på tygbutik. Det är ett särskilt papper avsett för ändamålet och om du frågar i butik kan de hjälpa dig. 
· Skräddarlinjal 60cm 
· Blyertspenna och sudd 
· Synålar 
· Knappnålar 
· Tråd 
· Tejp 
· Sax för papper (finns några att låna) 
· Måttband (finns några att låna) 

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka 1-2 veckor före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan
 
Bra att veta
Tillgång till mikro och kylskåp finns. Vi bjuder på kaffe och té.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde