Sångerska sjunger i mikrofon.
Kurs

Musikchecken för barn i Lund- Intresseanmälan

Ort
Lund
Startdatum
17 Jan 2024
Antal tillfällen
30 st
Nummer
62109
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Låt ditt barn lära sig spela instrument inom Musikchecken hos oss! Välj piano, fiol, sång, dragspel eller andra instrument i individuell undervisning varje termin. Med erfarna pedagoger övar barnen upp sin känsla för musiken, varje barn stimuleras utifrån sitt intresse och sina förutsättningar.

På ett lekfullt och stimulerande sätt introducerar våra pedagoger musiken för barnen känslan för det instrument som barnet valt. Vi börjar med det grundläggande som hantering av instrumentet och börjar öva upp motorik, gehör, och snart kommer också notläsning och musikteori in i undervisningen på ett naturligt sätt. Barnet förståelse för musik ökar, liksom färdigheten att spela ett instrument. Vi lägger grunden för livslång glädje, nytta och gemenskap inom musik.

Inom Musikchecken erbjuder vi individuell undervisning inom flera olika instrument:

  • Piano
  • Gitarr
  • Fiol
  • Dragspel
  • Sång
  • Blockflöjt

Vill ditt barn lära sig något annat instrument än dessa, hör av dig med förfrågan!

OBS, här gör du endast en intresseanmälan - skriv vilket instrument ni är intresserade av! Här på vår hemsida kan du genom att skriva in ditt barn anmäla intresse för undervisning i ett visst instrument inom Musikchecken (bokningsbekräftelse visar att din anmälan registrerats men inte att du ännu fått plats för musiklektioner). Formell anmälan till köplats hos en anordnare går alltid via Lunds kommun, se länk längre ner på sidan. Det går bra att anmäla på båda sätt, vi kontaktar dig för att hitta och komma överens om en plats.

Om du anmäler ditt barn - vänligen skriv i noteringar vilket/vilka instrument han eller hon är intresserad av!

Så här går undervisningen till
Barnet har lektioner på 25 min varje vecka nästan hela skolterminen - 15 lektioner per termin, 30 på ett läsår. Vi gör uppehåll på skolloven. Från varje lektion får barnet med sig något at öva på. Färdigheterna utvecklas bäst om barnet övar hemma mellan lektionerna, en liten stund varje dag kan räcka långt.

I slutet av varje termin uppmuntras eleverna att förbereda ett musikstycke till en uppspelning, en liten avslutningskonsert för familj, vänner tillsammans med de andra eleverna. Medborgarskolan bjuder på fika. I mån av intresse och möjlighet kan barnen också öva på att framföra musikstycken tillsammans i liten ensemble.

Våra undervisningslokaler ligger mycket centralt i Lund, i en lokal där vår estetiska och kreativa verksamhet samlas. Där pågår även kurser i dans, yoga, måleri, teckning, silversmide och annat hantverk för kursdeltagare i alla åldrar.

För vem
Alla barn som är skrivna i Lunds kommun och är födda mellan 2010 och 2017 är berättigade till Musikchecken.

Inga förkunskaper behövs för att börja spela ett instrument hos oss.

Kursledare
Våra lärare inom Musikchecken har pedagogisk utbildning på högskolenivå och är erfarna pedagoger. Ofta är de också själva aktiva som musiker, arrangörer, kompositörer, producenter etcetera.

Alla ledare inom Medborgarskolans folkbildningsverksamhet har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av att undervisa i sitt ämne. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Läraren tillhandahåller material, men kostnad för noter kan tillkomma.


Bra att veta, om pris, anmälan m.m.

För att göra framsteg behöver barnet ha tillgång till ett eget instrument att öva på mellan lektionstillfällena.

Formell anmälan och fakturering efter start sker via Lunds kommun. Så snart vi kommit överens om en dag och tid för lektionerna så aktiveras Musikchecken. Här finns kommunens information och anmälningsformulär, välj Medborgarskolan och sedan vilket instrument det gäller: https://lund.se/uppleva-och-gora/kultur/kultur-for-barn-och-unga/sa-fungerar-musikchecken

Musikchecken kostar 1 140 kr per termin och den avgiften faktureras av Lunds kommun efter att terminen startat.

Musikchecken kan användas för 1 st instrument hos 1 utvald anordnare av musikundervisning. Vill barnet spela flera instrument? I så fall gäller den ordinarie verksamhetens priser och anmälningsvägar. Men hör av dig till oss vid intresse, så att vi får chans att schemalägga lektionerna på ett smidigt sätt.

Ort

Medborgarskolan - Kultur

Bangatan 10 A (en trappa ner), Lund

Visa på karta

Relaterade artiklar

Musik

Rik på musik

Om man älskar musik så finns det få saker som kan berika ens liv på samma sätt som musiken. Känslan när man sätter den där tonen, ­lyssnar på den där låten elle...

6 november 2023
Läs vidare om "Rik på musik"

Utforska ämnesområde