Ort
Gävle
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
17:30-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
80732
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Ta fram din kreativitet med Papier-maché! Kom och lär dig skapa konst med denna teknik och hantverk på ett lekfullt sätt.

Innehåll

Bygg dina konstnärliga och hantverksmässiga färdigheter kring Papier-maché tekniker. Integrera dina idéer och tekniker med modern konstupplevelse. Vi bjuder in dig till en lekfullt praktisk kurs där du får öva på att använda verktyg och olika material för tredimensionella konstprojekt.

Vi utforskar flera möjligheter att skapa 3D ytor med papier-maché massa och pappersbitar. Vi lär oss att skapa både inredningsdetaljer och konstnärliga skulpturer. Färgläggningen också ingår i kursen som ett särskilt moment i din papier-maché projekt. 

Häng med och upptäck ett nytt sätt att designa, skapa och använda unika 3D konstverk och dekorationer.

Papier-maché är ett material som består av pappersbitar eller massa, ibland förstärkt med textilier, bundna med ett lim (Wikipedia)  

Upplägg

 • Vi träffas en gång i veckan.
 • 6 tillfällen. 
 • 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. 

Kursledare

Du möts av Valentina Brodin som är en erfaren och kompetent pedagog inom konsthantverk. Valentina har en lärarexamen från Uppsala universitet och har arbetat 30 år som slöjd och bildlärare på gymnasiet och grundskolan. För närvarande arbetar hon som bildlärare i Gävle. Hennes fokus ligger på att experimentera och skapa enkelt och uttrycksfullt konsthantverk. I största mån jobbar hon med hållbara och allmänt tillgängliga material på ett kreativt och inspirerande sätt. Det är speciellt för henne – att njuta av processen och få oändliga upplevelser för att minnas. Valentina erbjuder dig att prova på varierande skulpturtekniker och material. Du får alla förutsättningar för ett lyckat kreativt projekt med en konstnärlig kvalité. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår material i kursen. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
 • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
 • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
 • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Kom ihåg oömma kläder.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde