Ett barn spelar piano
Kurs

Piano, fortsättningskurs från 7år (Aktiv Ungdom Storgöteborg)

Ort
Göteborg
Startdatum
19 Feb 2024
Tid
17:00-17:45
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Emil Wingstrand
Nummer
40250
Pris
2 145 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Gruppundervisning i piano för barn, fortsättningskurs. Du lär dig not läsning, teori, ackordspel och improvisation. Vi spelar en blandad repertoar och lyssnar gärna till dina egna önskemål.

Innehåll
Du lär dig not läsning, teori, ackordspel och improvisation. Vi spelar en blandad repertoar och lyssnar gärna till dina egna önskemål.
Det blir mest pianospel, men en del musikteori ingår också. Lektionerna är uppbyggda så att de alltid innehåller blandade moment för att hålla koncentrationen på topp.

För vem

För dig som har gått en termin.

Kursledare
Emil Wingstrand studerar komposition på Högskolan för scen och musik och har spelat piano i 10 år. Tidigare har han även studerat komposition vid Framnäs Folkhögskola samt lett en hel del musikalprojekt till vilka han även spelat piano. Han har även jobbat en hel del med barn och unga i kreativa sammanhang via kolloverksamhet och skola.
Som lärare tycker han det är viktigt att utgå från att musik är något kul och spännande att utforska genom pianospelande och vill hitta en balans mellan elevens möjlighet att fördjupa sig i sin egen musiksmak gentemot att upptäcka ny musik att älska.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerade sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerlig möjlighet att delta i våra interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Vi använder kursboken ”Pianobus 1” av Jan Utbult.

Bra att veta
Denna kurs ingår i föreningen Aktiv Ungdoms utbud och som kursdeltagare blir du automatiskt medlem i föreningen. Medlemsavgiften ingår i kursavgiften och specificeras på fakturan.

Vid varje lektionstillfälle kommer du att få en läxa, vilket innebär att du måste ha tillgång till piano/keyboard hemma. Det förväntas att man övar hemma, helst lite varje dag.
Du får en kallelse till kursen ca1-2veckor innan kursstart. Start datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala?
Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 095 kr

Övrig avgift: 50 kr

Summa: 2 145 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde