Ort
Limhamn
Startdatum
24 Sep 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Federico Winqvist
Nummer
69320
Pris
1 900 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Selfies i all ära, men det finns ingenting lika tillfredställande som att lära sig teckna ett riktigt människoansikte

Innehåll

Under denna kurs kommer vi att fördjupa oss i linjeteckning, valörteckning, proportion, komposition och ansiktets fysionomi. Du kommer att upptäcka nycklarna till att kunna teckna ett framgångsrikt porträtt.

Upplägg 

Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.    

För vem

Kursen vänder sig till alla, nybörjare som mer avancerade. Undervisningen bygger på individuell handledning. Kursen är lämpligt för unga från 15 år och vuxna.

Kursledare

Federico är en internationell meriterat konstnär och passionerad pedagog med över 40 års erfarenhet. Han har en framgångsrikt, gediget och väldokumenterad verksamhet såväl inom konsten som inom pedagogiken.  

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Kursledaren informerar om material vid första kurstillfället eller i samband med kursstart.

Sketch & Drawing set, 12 pennor medföljer: (grafit/blyerts: 8B, 6B, 4B, 2B, HB, F, H, 2H och kolpennor: 6B, 4B, 2B + en helgjuten skisspenna (solid grafit) 6B + 2 rektangulära ritkol, 2 pennvässare (1 för grafit, 1 för kol), 1 suddgummi och 1 formbart knådgummi.

Inför ditt besök

Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andra typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen.

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 900 kr

Summa: 1 900 kr

Utforska ämnesområde