Ort
Karlstad
Startdatum
25 Aug 2024
Tid
10:30-11:15
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Madelaine Eriksson
Nummer
80022
Pris
100 kr

Om arrangemanget

Välkommen till yogans spännande värld. En kontrast till prestation, krav och måsten. En plats där vi får möjlighet att landa och mjuka upp kroppen, stilla bruset i huvudet och utforska vår potential. Yogans filosofi går ut på att du duger precis som du är och att vi samarbetar med kroppen istället för emot.

Innehåll

En yogaform där vi rör kroppen till andetaget. Vi mjukar upp kroppen, låter den bli mer uthållig, flexibel och stark. Vi sträcker ut, vi drar ihop, vi låter leder och muskler samverka fint tillsammans. Vi ger tillbaka, anpassar, lyssnar in vad vi behöver. Solhälsningar, krigare, förlängd sidovinkel, triangeln, duvan i ett flöde.
Låt dig bli kompis med kroppen, låta den visa dig vägen framåt, släppa huvudet med alla dess tankar... för en stund.
Andetaget som är portalen in, få expandera i kroppen, skapa livskraft- prana.

Upplägg

Detta är ett tillfälle att prova yoga. Passet är 45 min långt.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs

Kursledare

Madelaine Eriksson, har undervisat yoga för Medborgarskolan sedan 2015 i lite olika former; yin, fysisk yoga, restorative. Hon har utbildat sig och fortsätter utbilda sig inom yogans olika former, andningsövningar, anatomi. Just nu fyller hon på sitt kunskapsområde inom örtmedicin.  "Mycket handlar om hur vi tar hand om kroppen, hjälper den att läka, slappna av, mjukna. Vi är ganska bra idag på att vara aktiva på många olika sätt, jag tycker det är intressant att också lära oss hur vi kan bli mer medvetna i vad som ger oss energi så vi lättare kan hålla fast vid det. Ibland kan det vara rörelse, ibland kan det vara vila. Vi behöver båda för att skapa balans"; säger Madeleine

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Vill du tar du med egen yogamatta. Men det finns på plats som du kan låna vid varje kurstillfälle.

Bra att veta

Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning. Tänk också på att inte äta för tätt inpå passet, utan låt det gärna gå runt 2 timmar innan.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 100 kr

Summa: 100 kr

Utforska ämnesområde