Ort
Örebro
Startdatum
15 Apr 2024
Tid
17:00-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Johan Bergsten
Nummer
77638
Pris
1 249 kr

Om arrangemanget

Lär dig om radarnavigering! För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

Innehåll
Vi går igenom radarns huvuddelar och principer samt viktiga tekniska detaljer som är bra att veta om. Radarn är ett fantastiskt hjälpmedel till sjöss och det är därför viktigt att veta om dess möjligheteter och begränsningar både teoretiskt och praktiskt. I kursen ingår ett praktikpass för att skapa förståelse för hur radarn funkar och hur den ska användas på bästa sätt.

Upplägg

Två måndagar kl. 17-21 -teori i Medborgarskolans lokaler på Fabriksgatan 18 i Örebro. Teoriprov sker i slutet av sista kurstillfället. Kostnad för det teoretiska provet är 500 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset).

För radarintyg krävs också en skärgårdsövning med utgångspunkt från hamnen i Askersund och avslutas med praktiskt prov. Kostnad för det praktiska provet är 1500 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset). Datum bestäms i gruppen.

Kaffe och smörgås ingår i praktikturen.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har minskat våra gruppstorlekar, liksom anpassat lokaler så att rekommenderat avstånd kan hållas. Du kan delta i flertalet av våra kurser digitalt och online via videolänk. Vi bedriver även en del verksamhet utomhus. Har du fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förkunskaper
För erhållande av Radarintyg gäller att du har Förarintyg eller motsvarande kunskap

Kursmaterial
Radarbok med AIS av Bengt Utterström, ISBN: 978-91-519-1704-7 

Observera att boken inte INTE ingår i kurspriset. Du köper själv boken och tar med till första kurstillfället, invänta kallelse innan du köper boken. Penna och papper ingår ej.

Kursledare
Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Hen har jobbat på de stora haven i 11 år samt varit befälhavare på mindre passagerarfartyg sedan 1986, och har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar.
Johan har jobbat på sjöfartsverket i 6 år och driver sedan 10 år tillbaka ett rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.


Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe eller te, ta med en 5-krona.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 249 kr

Summa: 1 249 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde