Ort
Uddevalla
Startdatum
8 Maj 2024
Tid
18:00-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Stig Eriksson
Nummer
38442
Pris
2 595 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

Innehåll
Målet med kursen är att öka kunskaperna om användning av radar för fritidsbåt och därmed minska risken för olyckor i samband med radarnavigering.

Kursen är upplagd på 4 vardagskvällar med teori på Medborgarskolan i Uddevalla och 2 tillfällen tillkommer med praktik och prov till sjöss utanför Henån under hösten 2023. Vilka dagar praktiken äger rum kommer ni i kursen gemensamt överens om tillsammans med kursledaren.

För praktiken tillkommer en kostnad på 2500 kronor som betalas på plats.
Efter avslutad kurs anordnas examination för Radarintyg både teoretiskt och praktiskt, för den tillkommer en kostnad på 500 kr som betalas kontant till provförrättaren. Ta med legitimation och intygsbok (om du har) vid examinationstillfället.

För vem
Förarintyg krävs, samt ha praktisk erfarenhet av navigering och att framföra båt. Minimiålder: fyllda 15 år vid provtillfället.

Saknar du ditt intyg eller intygsbok? Det finns registrerat hos antingen Nämnden för båtlivsutbildning, NFB (gäller diplom tagna efter 1985) telefon 08-6637993, du kan läsa mer om hur du går tillväga på www.nfb.a.se eller hos Sjöfartsverket i Norrköping (gäller diplom tagna före 1985) telefon 011-191404, mail sjofart@transportstyrelsen.se

Kursledare
Stig Eriksson har en omfattande nautisk kompetens, med mer än 40 års erfarenhet av fritidsbåtsnavigering. Stig är en omtyckt kursledare som brinner för att få dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter till dig som kursdeltagare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för material, praktik och examination ingår inte i kursavgiften. Material kvitteras ut vid kursstart och betalas direkt till kursledaren.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner Förutom dessa förmåner kan vi i Fyrbodal erbjuda medlemmar i Svenska Kryssarklubben 200 kr i rabatt på angivet kurspris på våra sjölivskurser. Uppge ditt medlemsnummer hos Svenska Kryssarklubben i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan för att erhålla rabatten. Rabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Inspiration
Läs om familjen Lundgren, deltagare i kurser i sjöliv och språk, som gör sin drömresa
www.medborgarskolan.se/var-varld/navigation-och-trafik/pa-dromresa-med-kurser-i-bagaget

Ort

Medborgarskolan Uddevalla

Lagerbergsgatan 16, Uddevalla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 595 kr

Summa: 2 595 kr

Relaterade artiklar

Segelbåt på havet
Navigation och trafik

Livet på en segelbåt

Det hela började 1989 då Lars Tiger köpte sig en segelbåt i Grekland.  – Det var en gammal träbåt som liknande en Vega, som jag hade ett antal år och seglade ...

24 januari 2024
Läs vidare om "Livet på en segelbåt"

Utforska ämnesområde