Ort
Falun
Startdatum
13 Jun 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Pierluigi Gazzola
Nummer
80050
Pris
1 250 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Inledning

Forskningen har, under många år, visat naturens positiva inverkan på oss människor. Nyligen, har svensk forskning visat att naturen kan ersätta läkemedel när det gäller att bota stressjukdomar och utmattningssyndrom.

Folkhälsomyndigheten skriver att vistelse i naturen kan förbättra vår kognitiva utveckling och förmåga, öka koncentrationen, förmågan till återhämtning och att hantera stress.
Såväl fysiskt som mentalt är naturen och skogen nästintill oöverträffad.

Att få wow-känslor stärker ”själens muskler” såväl som de fysiska musklerna i synnerhet när man är ute i naturen. 

Innehåll

Den här studiecirkeln är för kvinnor, i alla åldrar, som behöver förbättra den psykiska och fysiska hälsan. Dessutom får deltagarna prova på ett ”annorlunda färdmedel” som är till för att uppnå den beskrivna nyttan som nästan alla kan praktisera.

Kursen består av föreläsningar och praktiska övningar. De 3 första lektionerna är i Medborgarskolans lokaler. Övriga är ute.

Mountainbikes med el-assistans (e-MTB) och tillhörande grundutrustning till de praktiska övningarna finns att låna.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs och el mountainbike (e-MTB) och tillhörande grundutrustning till de praktiska övningarna finns att låna.

Välkommen till oss

  • Micro och kylskåp finns.
  • Kaffe och te finns att  köpa.
  • Parkering finns i närheten av lokalen.
  • Buss och tåganslutning i närheten.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ämnesområde