Ort
Gävle
Startdatum
14 Feb 2024
Tid
18:00-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Esmira Dehgan
Nummer
76235
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Är du nyfiken på Ryssland och vill börja lära dig det ryska språket?

Innehåll

På den här kursen kommer du att lära dig grunderna i ryska, som alfabetet, uttalet, grammatiken och några enkla fraser. Du får även med dig lite rysk kultur och historia. Kursen är anpassad för dig som inte har några förkunskaper i ryska, och vi kommer att varva praktik och grammatik med stöd och hjälp av kurslitteraturen. Du lär dig lätta och användbara vardagsfraser.

Upplägg

  • Vi träffas 10 gånger.
  • 2 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Kursledare är Esmira Dehgan som i många år har arbetat som modersmålslärare, studiehandledare, spåkstödjare och lärarvikarie. Hon är även ingenjör.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Du köper själv boken Lär dig ryska snabbt - lätt - effektivt. ISBN 9781979753180. OBS! Invänta kallelse att kursen verkligen blir av innan du gör ditt inköp.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde