Ort
Gävle
Startdatum
1 Jun 2024
Tid
10:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Anneli Backer-Meurke
Nummer
75994
Pris
3 295 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att göra dina egna smycken i silver? Varför inte prova på silverlera!

Innehåll

Silverlera är ett material som består av finsilver i finmald form, vatten och bindemedel. Konsistensen blir som en lera. Denna lera kan du forma, kavla, göra mönster i och skära ut i valfria former. När leran har torkat bränns den med butanbrännare eller i specialugn i ca 850 grader och vips har du ett silversmycke. Efter bränningen putsas och poleras ditt smycke så att det blir blankt och fint.

På den här kursen får skapa dina egna ringar med silverlera. Du kommer att göra två ringar. Du kommer att lära dig grunderna i hur en ring skapas. Sedan kommer du att få göra din egen design av dina ringar. Vi kommer att använda zirkoner (konstgjorda stenar) och dekorationer som du själv skapat för att dekorera ringarna. Detta gör vi dag ett på kursen. På natten bränner vi ringarna i en ugn. Dag två putsar, polerar och oxiderar vi ringarna. På den här kursen får du en liten inblick i allt det roliga och vad silverlera är.

Upplägg

  • Vi träffas en lördag.
  • 10 studietimmar. 

Vi pratar vi om vad silverlera är och hur man arbetar med det. Du får även göra dina smycken. På kursen finns det många mönster och former att välja utifrån. Vi bränner vi och polerar de smycken du gjort.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Kursen hålls av Anneli Backer-Meurke. Anneli är certifierad silverleralärare och har lång erfarenhet av att hålla kurser i ämnet. Anneli började med silverlera redan 2006 och har sedan dess gått många kurser både i Sverige och internationellt.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ingår i kursavgiften. Du får skapa och ta med dig ditt/dina smycken hem.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 295 kr

Summa: 3 295 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde