Ort
Eslöv
Startdatum
27 Aug 2024
Tid
17:00-20:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
69429
Pris
3 000 kr

Om arrangemanget

Skapa dina egna föremål från idé till verklighet tillsammans i grupp.

Om plats finns går det bra att hoppa in när kursen startat och betala för resterande tillfällen!

Innehåll

Du kan t ex skapa ditt eget smycke, namnskylt eller servettring. Metoder som används inom silversmide är i denna kurs är tex lära dig såga, borra, fila, löda, putsa och polera mm, allt beroende vad du väljer att göra för arbete. Du får lära dig att skapa olika ytor såsom bankad, fräst och matterad yta. För erfarna deltagare kan även infattningar bli aktuella.
Eftersom du arbetar individuellt med ett föremål som du själv valt, gör detta upplägg att både nybörjare och deltagare som hållit på ett tag är välkomna. Teori, information om metoder och inspiration läggs in med jämna mellanrum och anpassas till deltagarna.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma tid varje vecka. Eventuella uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Tigra Stige är certifierad guldsmed efter att ha gått en fyraårig utbildning vid NEXT-Uddannelse i Köpenhamn. Hon har bred erfarenhet inom yrket och arbetar för tillfället som verksam guldsmed. Tigra lär även ut steninfattning. Det som gör guldsmide intressant samt driver henne inom hantverket är den konstanta personliga utvecklingen och de unika resultaten.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer.
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Det är upp till dig som deltagare hur mycket material du använder. Om du gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan väga c:a 10 g)

Inför ditt besök

Medborgarskolan-Hus B, Hantverkssalen 

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan

Västergatan 17, Eslöv

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 3 000 kr

Summa: 3 000 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde