Ort
Gävle
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
13:00-17:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Christer Lidén
Nummer
80724
Pris
1 995 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. I den här kursen får du designa och forma dina egna idéer. Du gör inte bara smycken utan även andra föremål i silver.

Innehåll

Silversmide är ett hantverk vars traditionella teknik har använts och utvecklats under många tusen år. Med verktyg och enkla metoder kan du skapa ett föremål i silver. Silversmide är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv tillverka något bestående.

Skapa dina egna smycken från idé till verklighet. Silver verkar lyxigt men är inte särskilt dyrt. Du kan våga prova att såga, borra, fila, etsa och putsa utan att vara rädd att misslyckas. Resultatet kan bli ett glänsande smycke som du är garanterat ensam om.

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 12 tillfällen. 
  • 3 studietimmar á 45 minuter per tillfälle. Kursen kan komma att ha något färre antal gånger, men samma antal studietimmar beroende på ledarens övriga schema. 

Förkunskap

Ingen förkunskap behövs.

Kursledare

Christer Lidén har alltid varit intresserad av hantverk och att skapa med sina händer, snickra, reparera och skruva. Silversmidesintresset började redan i skolans metallslöjd. Christer tycker det är väldigt roligt att dela med sig av sina erfarenheter inom detta område och att se hur deltagarna utvecklas med sina arbeten. Han har blivit en mycket uppskattad ledare hos oss.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kostnad för silvermaterial tillkommer och faktureras i efterskott. Vi följer aktuella råvarupriser, aktuell information fås vid kursstart. Ta med egna handskar och smärgelduk. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Våra lokaler ligger centralt i Gävle.
  • Avstånd till lokal- och regionalbussar 200 m, tågstation 350 m.
  • Parkeringar och parkeringshus finns runt omkring våra lokaler.
  • Kök med mikro, kyl, frys, vattenkokare och kaffemaskin finns.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Gävle

Drottninggatan 23, Gävle

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde