Ort
Kumla
Startdatum
12 Nov 2024
Tid
17:30-20:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Angelica Byström
Nummer
81273
Pris
1 975 kr

Om arrangemanget

Nybörjare och fortsättning, från skiss till färdigt smycke. Vi använder grundläggande tekniker i silversmide såsom filning, sågning, lödning, materialförflyttning, slipning och polering för att skapa egna alster.

Innehåll
Under kursen kommer du att lära dig grunderna i silversmide
Vid första kurstillfället går vi igenom vad som är lämpligt att starta med och vad man kan göra med de olika grunderna som beskrivs ovan. Ta gärna med dig förslag på smycken som du skulle vilja göra!

Du får bland annat lära dig:
- beräkna material
- såga
- stämpla eller stansa
- materialförflyttning
- löda
- fila
- slipa och polera
Allt eftersom du lär dig de olika momenten kommer du att kunna arbeta mer på egen hand, och därmed hinna skapa fler smycken eller föremål.

Upplägg
Vi träffas 4 x 45 minuter under 5 veckor. Samma dag & tid

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Angelica Byström är en engagerad och kreativ nyutbildad konstnär inom silversmide, som haft hantverk och skapandet med sig genom hela livet. Hon har gått i Konst och Form på Kävesta folkhögskola med fördjupning silversmide och smyckeskonst. Angelica har en mångårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med människor i utveckling och möten samt en stor erfarenhet av föreningsliv, som aktiv medlem till att arbeta inom olika föreningsstyrelser.
Angelica säger själv:
"Jag tror på att känslan av lycka när man gjort något med sina händer, att det driver framåt. Det kan skapa möten mellan människor från jordens alla hörn, man har något gemensamt i lyckan att skapa, i samtal om olika tekniker genom alla tider"

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material tillkommer enligt prislista utifrån dagspriset av silver.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder både kvällskurser eller helgkurser i silversmide. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Gravida avråds att delta i silversmide då vi arbetar med kemikalier.

Gratis parkering finnes vid lokalen.

Medtag anteckningsblock och penna.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Kumla

Skomakaregatan 3, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 975 kr

Summa: 1 975 kr

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde