Under distanskursen pratar vi om vad som behövs för att hålla höns och ankor. Varför vill du skaffa höns/ankor? Vi går igenom hur hönshusets/ankhusets inredning ska och kan se ut, vad som behövs i form av värme och ljus samt utomhusvistelse. Vi fortsätter att prata om värpning, ruvning och allmänt om beteenden samt gruppdynamik. Vi går även in på några olika raser och deras för och nackdelar.
Vilken ras passar dig? Höns eller ankor eller både och? Vad vill du med dina höns eller ankor; vackra sällskapsdjur, goda äggproducenter och/eller självhushåll.
Kursen innefattar bland annat;
Praktiska detaljer med hönshuset och hönsgården
Daglig vård
Utfordring
Flockstorlek och gruppdynamik
Fjäderfä i stan - vad gäller
Värpning - att få egna ägg
Ruvning/Äggkläckning - att få egna kycklingar/ankungar
Vilken ras ska jag välja
Många matnyttiga tips inför din djurhållning!
Det finns självklart tid för frågor under kursens gång och möjlighet att även lära av varandra. Kursen blir vad vi gör det till ihop!
Vi träffas under en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15:30 båda dagarna. Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen.
Du behöver inte ha några förkunskaper inom ämnet.
Elin Boström bor på landet utanför Uppsala där hon driver en liten ekologisk permakulturgård med ankor, höns, bin och odlingar. Elin brinner för småskalig och hållbar matproduktion och är extra intresserad av perenna grönsaker och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.
Inget kursmaterial behöver inhandlas inför kursen.
Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.
Deltagaravgift: 1 695 kr
Summa: 1 695 kr