Kurs

Skaffa höns eller ankor - helgkurs

Ort
Uppsala
Startdatum
21 Okt 2023
Tid
10:00-15:30
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Elin Boström
Nummer
71897
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Intresserad av att skaffa höns eller ankor? Under denna kurs får du all information du behöver!

Innehåll

Under distanskursen pratar vi om vad som behövs för att hålla höns och ankor. Varför vill du skaffa höns/ankor? Vi går igenom hur hönshusets/ankhusets inredning ska och kan se ut, vad som behövs i form av värme och ljus samt utomhusvistelse. Vi fortsätter att prata om värpning, ruvning och allmänt om beteenden samt gruppdynamik. Vi går även in på några olika raser och deras för och nackdelar.

Vilken ras passar dig? Höns eller ankor eller både och? Vad vill du med dina höns eller ankor; vackra sällskapsdjur, goda äggproducenter och/eller självhushåll.   

Kursen innefattar bland annat; 

Praktiska detaljer med hönshuset och hönsgården 

Daglig vård 

Utfordring 

Flockstorlek och gruppdynamik 

Fjäderfä i stan - vad gäller 

Värpning - att få egna ägg 

Ruvning/Äggkläckning - att få egna kycklingar/ankungar

Vilken ras ska jag välja 

Många matnyttiga tips inför din djurhållning!   

Det finns självklart tid för frågor under kursens gång och möjlighet att även lära av varandra. Kursen blir vad vi gör det till ihop!

Upplägg

Vi träffas under en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15:30 båda dagarna. Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper inom ämnet.

Kursledare

Elin Boström bor på landet utanför Uppsala där hon driver en liten ekologisk permakulturgård med ankor, höns, bin och odlingar. Elin brinner för småskalig och hållbar matproduktion och är extra intresserad av perenna grönsaker och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial behöver inhandlas inför kursen.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering/kallelse.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde