En grupp människor framför Prideflagga
Distanskurs

Skapa din första drag persona - En kurs från Drag Academy (live via Zoom)

Ort
Distans
Startdatum
4 Okt 2023
Tid
19:30-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Jonas Hedqvist
Nummer
65167
Pris
495 kr

Om arrangemanget

Följ med på ett glittrande äventyr för att under denna distanskurs på 4 veckor skapa din första drag persona. Tillsammans med Drag Academy's Jonas Hedqvist skapar du en mångfasseterad drag karaktär samtidigt som några av världens kändaste drag queens ger dig tips och tricks längs vägen!

Denna kurs hjälper dig att släppa loss din kreativitet och steg för steg se din första drag persona växa fram med hjälp av Drag Academy's "Drag Maping"-metod. En metod att använda för att skapa din persona på ett teoretiskt plan innan du ger dig i kast med att ikläda dig själv rollen. Här är dock inte teoretiskt lika med tråkigt, utan kreativiteten har fullt fokus och vi arbetar med mängder av inspirerande bilder, övningar och du har såklart möjlighet att utanför kurstiden även på egen hand levandegöra din karaktär. Kursen passar även dig som redan håller på med drag men som är nyfiken på att på ett skapa nya karaktärer.

På ett kreativt och lekfullt sätt får du under 4 veckor verktyg och övningar för att locka ut din inre drag queen i strålkastarljuset, om än på ett teoretiskt plan. Du skapar en mångfassetterad karaktär, hittar det perfekta dragnamnet och fyller karaktären med allt från inre styrkor och personlighetsdrag till yttre attribut som hårfärg, fashion style och signaturfärger. Jonas Hedqvist tar dig genom olika moment där vi tar vi fasta på det som inspirerar just dig och låter det smälta samman med dina egna personliga styrkor (må det vara dina ikoniska death drops eller din passion för att baka stans godaste cupcakes) för att i slutändan forma en spännande karaktär som du efter denna kurs kan utveckla vidare. 
Varje vecka får du även tips av en känd stjärna från RuPauls Drag Race som bjuder på sina bästa tips för hur du kommer igång med ditt dragartisteri!

Efter kursen har du en Drag Map och ett antal "mood boards" och den som vill är redo att gå vidare med nästa steg: att ge liv till och börja gestalta sin karaktär. Drag Academy erbjuder flera kurser för dig som vill ha hjälp på vägen efter att du hittat din karaktär: allt från drag sminkning till hur du skapar din första scenshow.

För dig som vill ha mer personlig coaching och feedback i ditt arbete med karaktären så erbjuder vi "Feedback sessions" direkt efter varje kurstillfälle. Läs mer här >>>

Kursledare

Jonas har på olika sätt varit en del av den svenska och internationella nöjesscenen i mer än två årtionden, både som artist och som regissör, koreograf och producent. Han har satt upp många shower, från dragshows till musikaler och stora galaföreställningar och släppt singlar och turnerat med sin egen musik över stora delar av världen. Jonas arbetar sedan många år också passionerat med att synliggöra frågor rörande HBTQIA+, och då inte minst psykisk ohälsa bland unga. Jonas arbetar idag främst med att utbilda och coacha blivande artister (chansen är stor att du sett någon av hans elever i Idol, Talang eller Melodifestivalen) och han är också en uppskattad ledare, koreograf och gruppträningsinstruktör omtyckt för att alltid anpassa sina lektioner så att de är lättförståeliga för såväl nybörjare som mer avancerade elever. Oavsett nivå och dansgenre ligger fokus på dansglädje, energi och känsla. Jonas anlitas av såväl träningsstudios, dansskolor och gymnasieutbildningar, såväl i Sverige som i bl.a. London och Paris, liksom högre utbildningar som Lunds Universitet och Lärarhögskolan och undervisar bl.a. i Jazz, Musikal/Showjazz, Zumba, Yoga och Artisteri.

Bra att veta

Det enda du behöver ha hemma är lite utrymme, bekväma kläder och en stol som vi använder för en del övningar och ibland tar med även i kombinationen. Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

 

 

Pris

Deltagaravgift: 495 kr

Summa: 495 kr

Utforska ämnesområde