Ort
Stockholm
Startdatum
12 Mar 2024
Tid
14:00-16:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Johan Bergman Lindfors
Nummer
54639
Pris
2 650 kr

Om arrangemanget

Vill du utvecklas och komma vidare med berättelsen du redan startat på? Då är detta en skrivarkurs för dig!

Innehåll och mål

Oavsett om du vill skriva autofiktion, där du kan låta fantasin spela utifrån givna förutsättningar, eller om du vill skriva ned din livsberättelse för att dela med barn och barnbarn finns berättartekniska knep som gör din text läsbar och betydelsefull även för andra.

Vi arbetar med material och gestaltning och vi utvecklar samt slipar på texter. Vi gör övningar som återskapar både vardagliga detaljer och mer omvälvande händelser. Vidare fortsätter vi att jobba med att göra texten levande när vi gör skildringar av person, stämningar och situationer.

Upplägg
Du får hemuppgifter och vi läser och diskuterar varandras texter. Kursen går varannan vecka.

Förkunskaper
Kursen riktar sig till dig som gått en eller flera skrivkurser tidigare och vill utveckla ditt skrivande. 

Kursledare
Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002).


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Det tillkommer inga extra kostnader för kursmaterial men ta med något att skriva på: laptop eller penna och papper, eller både och. 

Utvecklingsmöjligheter
Bland Medborgarskolans/Kulturamas skrivkurser hittar du en stor variation på kortare och längre kurser och utbildningar där du kan fördjupa ditt intresse. Exempelvis Kreativt skrivande, Rivstarta din roman och Journalistiskt skrivande.

Bra att veta
Kursen går varannan vecka.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 650 kr

Summa: 2 650 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde