En person arbetar framför en laptop
Kurs

Skriv - Säljande text & Pressrelease

Ort
Stockholm
Startdatum
5 Okt 2023
Tid
19:45-21:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
53431
Pris
1 750 kr

Om arrangemanget

Kursen för dig som vill lära dig att skriva säljande texter och pressreleaser oavsett om du är egen företagare, anställd eller bara vill lära dig konsten.

Denna kurs hålls på Kulturama (en del av Medborgarskolan) på Virkesvägen 21 i Hammarby Sjöstad. För anmälan klicka här!

Innehåll och Mål

Vi är många som behöver skriva säljande. Du kanske fått i uppgift att skriva något om varor eller tjänster för att flera ska köpa? Vare sig du är anställd eller är företagare är det värdefullt att kunna skriva säljande. Att författa pressreleaser som väcker uppmärksamhet ligger nära säljande texter, men med skillnaden att målet är att få journalister att uppmärksamma något.

Under denna kurs kommer vi gå igenom grunderna i vad som gör en text övertygande och säljande, olika argument (faktaargument och känslomässiga argument), enkel marknadsundersökning och några lösningar på skrivkramp. Vi kommer även gå igenom den juridik du behöver känna till när du skriver för att sälja eller göra PR.

Upplägg

Kursen är praktisk. Det blir kortare genomgångar, vi analyserar säljande texter och pressreleaser. Framför allt skriver vi och ger varandra respons. Du kommer lära dig olika sätt att övertyga och sälja med text, men framför allt handlar det om att öva.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Lars Carlén är kommunikatör med en fil. Mag i Medie- och kommunikationsvetenskap. Han skriver pressreleaser, sälj- och informationstexter och böcker om varumärkesuppbyggnad. Idag använder han även sin journalistiska kunskap för att producera fler olika poddar. Läs mer om Lars och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama hittar många spännande kurser och workshops för dig som vill utvecklas mer, exempelvis Skriv - grundkurs, Kreativt skrivande, Skriva fantasy och Skriva poesi.  

Bra att veta 

Denna kurs hålls på Kulturama (en del av Medborgarskolan) på Virkesvägen 21 i Hammarby Sjöstad.

Ta med något att skriva på; laptop eller penna och papper eller både och. Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gym

Ort

Kulturama Hammarby Sjöstad

Virkesvägen 21, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde