En person arbetar framför en laptop
Kurs

Skriv - skriv karaktärer och miljöer

Ort
Stockholm
Startdatum
26 Jun 2023
Tid
15:00-16:30
Dagar
Mån-Fre
Antal tillfällen
5 st
Nummer
51159
Pris
1 650 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Teckna miljöer, använd bildspråk och arbeta med språkets rytmer och klanger. Den här kursen fokuserar på konsten att skapa mångfacetterade, minnesvärda karaktärer, samt världarna de existerar i.

Innehåll
Karaktärer är mer än bara påhittade människor. Karaktärer är personligheter fulla med känslor, åsikter och idéer. De är individer med både favoriter och fobier, stolthet och samvetskval. De är varelser med själ och hjärta, med egenskaper som fängslar, älskas, hatas och går till historien… om du gör rätt när du skapar dem.

Den här kursen fokuserar på konsten att skapa mångfacetterade minnesvärda karaktärer, samt världarna de existerar i. Vi går bland annat igenom karaktärsbygge både i och utanför en berättelse, inspirationskällor, gestaltning, karaktärsutveckling samt arbetar med detaljer. Vi blandar föreläsningar, diskussioner och skrivövningar. 

Upplägg
Kursen är på 5 gånger, 2x45 minuter. Du får hemuppgifter och vi läser och diskuterar varandras texter.

Förkunskaper
Du ska tycka om att skriva och ha skrivit lite innan.

Kursledare
Fantastiklektören och skrivpedagogen Amanda Åström är bosatt i Stockholm och drömmer om livet i ett hobbithål på landet, där hon kan koka brygder och slipa på besvärjelserna i harmoni med naturen. Hon har en konstnärlig magisterexamen i kreativt skrivande och är utbildad skrivpedagog. Amanda är dessutom en hängiven tedrickare, en del av vikingakören Valkyrie och en skicklig drakryttare.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Det tillkommer inga extra kostnader för kursmaterial men ta med något att skriva på: laptop eller penna och papper, eller både och. 

Utvecklingsmöjligheter
När du har gått den här kursen rekommenderar vi "Skriv vidare!", efter det kanske du är redo att starta ditt bokprojekt - då är du välkommen på Författarlinjen som startar till hösten 2023.

Bra att veta

Kursen går måndag till fredag.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 650 kr

Summa: 1 650 kr

Utforska ämnesområde