En person arbetar framför en laptop
Kurs

Skrivarkurs, grundkurs i kreativt skrivande – Sanning och spänning

Ort
Göteborg
Startdatum
17 Okt 2023
Tid
19:00-21:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
35519
Pris
1 925 kr

Om arrangemanget

Denna kurs kommer gå varannan vecka, vi lär oss grunderna i det kreativa skrivandet samtidigt som vi utforskar två centrala teman för skrivande: spänning och sanning.

Innehåll

Vi kommer leka med begreppen separat och tillsammans, går det att göra spännande av det som är sant, eller hitta sanning i det som är spännande?

Vi kommer att utforska form och genre och tillsammans, analysera text för att förstå skrivandets byggstenar. Vad är till exempel ett bra slut, ett gripande personporträtt eller en målande miljöbeskrivning?

Vi gör självklart många skrivövningar som manar till nyfikenhet, lekfullhet och skrivglädje. Grundstenen i kursen är det egna skrivandet, vilket innebär att vi läser och ger respons på varandras texter. Framför allt arbetar vi med att du ska hitta din röst och ditt arbetssätt som författare utifrån dina förutsättningar och mål.

För vem

Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs. Du lär dig grunderna till kreativt skrivande i kursen.

Kursledare
Kursledare, Kajsa Paulsson.

Kajsa Paulsson har skrivit hela livet. Utöver litteraturstudier vid Göteborgs Universitet har hon gått Angereds Författarskola och även senast Långholmens författarlinje. Hon har också deltagit i uppläsningar, litteraturfestivaler och medverkat i antologier.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ta med papper, penna och radergummi.
Om du vill använda dig av laptop går det också bra.

Bra att veta
Önskar du att delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Molins

Molinsgatan 7, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 925 kr

Summa: 1 925 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde