Ort
Göteborg
Startdatum
9 Jul 2024
Tid
10:30-13:30
Dagar
Tis-Fre
Antal tillfällen
4 st
Nummer
45760
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Har du en skrividé du vill sätta igång med under semestern? Kanske har du längtat länge efter att skriva men behöver hjälp för att komma igång eller komma vidare.

Innehåll

Under en intensiv och lustfylld vecka får du inspiration och handfast hjälp att starta upp ditt skrivande.

Du behöver inga förkunskaper för kursen, utan det viktigaste är att du har lust till skrivandet. Vi går igenom karaktärsskapande, miljöbeskrivningar, intriger och konflikter och mycket annat som hör skrivandet till. Fokus ligger alltid på det egna berättandet och att skrivandet ska vara givande, inspirerande och lustfyllt. Självfallet gör vi också massor av skrivövningar samt delar våra texter med varandra och ger textrespons för att hjälpa oss vidare.

Efter avslutad kurs har du förhoppningsvis starten till det du vill skriva på, en lust till att fortsätta och verktygen för att komma vidare. Du kommer också ha lärt känna ett gäng likasinnade du kan byta texter med och få stöd av i ditt fortsatta skrivande.

För vem

Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs. 

Kursledare

Kajsa Paulsson har gått på Angereds Författarskola och Långholmens Författarskola. Hennes noveller har publicerats i antologier och hon har medverkat på litteraturfestivaler med både workshops och läsningar. Hon har även skrivit dramatik och regisserat en frigrupp. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Ta med papper, penna och radergummi.

Om du vill använda dig av laptop går det också bra.

Rabatter 

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner,  

Länk till förmåner 
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Välkommen till oss    

Närmaste hållplats är Vasaplasen om du åker kollektivt.
Undvik att använda starta dofter på grund utav allergier.

Bra att veta

Om du har fått förhinder och inte kan komma på en lektion, ber vi dig meddela detta. Om du uteblir från något kurstillfälle, är det tillfället förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare under kursen eller få ekonomisk kompensation för det tillfället du var frånvarande. 

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.  
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. 
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Om du vid något tillfälle är bortrest går det bra att delta på distans.

Länk till allmänna villkor:  
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör under “Kursavgift och betalning”: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/  

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.  

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde