Ort
Göteborg
Startdatum
18 Aug 2024
Tid
10:30-15:00
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
45793
Pris
2 595 kr

Om arrangemanget

Har du en idé till ett längre skrivprojekt, eller har du redan kommit en bit på vägen? Kanske skriver du på en roman eller en novellsamling, eller så behöver du hjälp med att komma igång. Oavsett var i processen du befinner dig med ditt manus får du stöd och verktyg för att ta dig vidare med din text, från start till n

Innehåll

Det här är en fortsättningskurs och du bör ha tidigare erfarenhet av att skriva—antingen från en tidigare skrivkurs hos oss eller motsvarande kunskaper på annat håll.


Vid varje lektion ges skrivövningar och hemuppgifter som hjälper dig att fördjupa din förståelse för det skrivande hantverket och din text. Den egna texten står alltid i fokus, och därför är det bra om du som söker kursen har en idé om vad du vill skriva om. Innan varje lektion har du möjlighet att lämna in max 10 sidor ur ditt projekt som du får respons på under lektionen av dina kurskamrater och läraren.


Fysiska träffar sker en gång i månaden, men du förväntas arbeta med din text mellan träffarna och inlämning av textmaterial sker ca 2 veckor innan varje lektion. Du förutsätts även läsa och förbereda respons på dina kurskamraters texter. Den egna skrivprocessen är central för kursen, liksom att ge och få respons.

För vem

Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs. 

Kursledare

Kajsa Paulsson har gått på Angereds Författarskola och Långholmens Författarskola. Hennes noveller har publicerats i antologier och hon har medverkat på litteraturfestivaler med både workshops och läsningar. Hon har även skrivit dramatik och regisserat en frigrupp. 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial

Ta med papper, penna och radergummi.

Om du vill använda dig av laptop går det också bra.

Rabatter 

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner,  

Länk till förmåner 
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Välkommen till oss    

Närmaste hållplats är Vasaplasen om du åker kollektivt.
Undvik att använda starta dofter på grund utav allergier.

Bra att veta

Om du har fått förhinder och inte kan komma på en lektion, ber vi dig meddela detta. Om du uteblir från något kurstillfälle, är det tillfället förbrukat. Du kan således inte kostnadsfritt ta igen det tillfället senare under kursen eller få ekonomisk kompensation för det tillfället du var frånvarande. 

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.  
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. 
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
  • Om du vid något tillfälle är bortrest går det bra att delta på distans.

Länk till allmänna villkor:  
Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan 

Vill du delbetala? Här kan du läsa mer om hur du gör under “Kursavgift och betalning”: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/  

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.  

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 595 kr

Summa: 2 595 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde