En person arbetar framför en laptop
Kurs

Skrivarkurs - Kortfilmsmanus - ojämna veckor

Ort
Uppsala
Startdatum
26 Sep 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Frida Thelin
Nummer
72122
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig att skriva filmmanus? Har du en idé till en kortfilm men vet inte hur du ska börja? Här får du guidning, inspiration och viktiga byggstenar för uppbyggnaden av din unika kortfilm i en genre som du brinner för.

Innehåll

Vi lär oss om kortfilmens byggstenar. Om början/slut, dialog, konflikt och uppbyggnaden av en scen. Vi gör skrivövningar och diskuterar varandras manus i gruppen.

Upplägg

Kursen går varannan vecka, jämna veckor. Vi jobbar enskilt men även i grupp där vi läser och ger feedback till varandra. Målet med kursen är att du ska ha ett första utkast av din film och att du vet vilket nästa steg är mot att få den inspelad.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta på denna kurs.

Kursledare

Frida Thelin är manusförfattare och regissör. Hon har gjort ett flertal kortfilmer, utvecklat långfilm, TV serier och jobbat med reklam. Hon är utbildad på Alma manusutbildning och brinner för att hjälpa andra framåt med sina manus. “Alla har vi något unikt att berätta och jag vill hjälpa dig att tro på din idé, komma igång och utveckla din förmåga".

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med din bärbara dator och skriv i valfritt skrivprogram, kursledaren ger tips vid kursstart.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Relaterade artiklar

Kommunikation

Skrivarkurs för fantasyfans

Älskar du monster och magi och drömmer om att lära dig mer om fantasy, skräck och sci-fi? Kanske till och med skriva en egen berättelse? Gå då en kurs på Medbor...

11 juli 2023
Läs vidare om "Skrivarkurs för fantasyfans"

Utforska ämnesområde