En man lär sig ackord på gitarr
Kurs

Sommar tvåveckorskurs: Akustisk gitarr Grund för alla v28&v29

Ort
Uppsala
Startdatum
8 Jul 2024
Tid
18:00-18:45
Dagar
Mån-Fre
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Oliver Steinvall
Nummer
81167
Pris
1 575 kr

Om arrangemanget

Letar du efter en rolig aktivitet under sommarlovet? Missa inte chansen att lära dig spela gitarr. Med hjälp av enkla ackord kan du snabbt lära dig en favoritlåt under två veckor!

Ta chansen till en kickstart för sommaren med tips och övningar på ackord polulära låtar. 

Innehåll
Tillsammans i grupp tar vi steg för steg och lär oss grunderna:

• Stämma gitarren
• Melodispel
• Olika kompstilar
• De vanligaste ackorden
• Hur du ska sitta och hålla i gitarren

Upplägg
Kursen går under två veckor vecka 28 och 29. På måndag - fredag, samma tid mellan kl 18:00 och kl 18:45, 5 tillfällen totalt. Vi träffas i liten grupp upp till 6 deltagare för att kunna garantera god pedagogik och för att skapa optimala förutsättningar för inlärning. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, den här kursen är för dig som är nybörjare. Kursen är för alla åldrar.

Kursledare
Kursledare är Oliver Steinvall. Han har tidigare läst musikteori på Uppsala universitet och läser vidasre musiklärarutbildningen på Örebro musikhögskola. En omtyckt och duktig kursledare på Medborgarskolan. Vår ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom pedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta
Du kan med fördel ta med din egen gitarr, men vi har även ett antal gitarrer att låna ut vid behov. Skriv i noteringsfältet vid anmälan om du tar med egen gitarr eller behöver låna en.
I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 575 kr

Summa: 1 575 kr

Utforska ämnesområde