Ort
Kumla
Startdatum
5 Sep 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
80215
Pris
1 690 kr

Om arrangemanget

Säger man spanska tänker de flesta av oss på sol och värme, ljuvliga tapas, het paella och sval sangria eller på städer som Madrid och Barcelona med storslagen arkitektur. Det är roligt att lära ett nytt språk och en härlig känsla att kunna göra sig förstådd. Bienvenidos!

Innehåll

Genom en språkkurs hos Medborgarskolan får du möjlighet till en mer meningsfull vistelse utomlands.
Med kurslitteraturen som stöd arbetar vi med övningar i uttal, stavning, ordkunskap och grammatik men också med praktiska talövningar.
Vi koncentrerar oss på att lära och öva det praktiska vardags språket. Fokus ligger på ordförråd och på att tala och använda spanska otvunget och varierat i olika situationer.
Efter kursen ska du ha ett bra uttal och kunna ställa och besvara enkla vardagliga frågor.

Upplägg

Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle och vi träffas vid 10 tillfällen under sep, oktober och november. Fortsättningskurs kommer att erbjudas efter avslutad kurs.

Förkunskaper

En kurs i spanska A1 passar dig som läst nybörjarnivå och kan några enklare fraser och fått genomgång i enklare grammatik. Du har begränsade kunskaper om grundläggande ting.

Kursledare

Kursledaren för spanska nybörjare är Patricia Pena Irazabal. Hon är gymnasie- och högstadielärare. Patricia är ursprungligen från Chile, men har bott i Sverige i drygt 40 år. Hon har ett positivt förhållningssätt och en humanistisk människosyn. "Jag älskar att undervisa i spanska, det är ju mitt modersmål och därför känner jag mig ganska trygg i min roll som kursledare. Jag har god kontakt med kursdeltagarna och genom god och konkret planering försöker jag att engagera dem i deras språkinlärning."

Kursmaterial

Material för kursen utgår från Caminando 1, Natur och Kultur.

Observera att kursmaterialet inte ingår i kursavgiften och INTE tillhandahålls av Medborgarskolan.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart. Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor. Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Kumla

Trädgårdsgatan 4, Kumla

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 690 kr

Summa: 1 690 kr

Utforska ämnesområde