Ort
Norrköping
Startdatum
17 Sep 2024
Tid
17:15-18:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
44667
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

Kursen är del 5 av den första nivån i spanska efter nybörjarnivån. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Om du kan lite spanska, på nybörjarnivå, är du varmt välkommen!

Det här är en fortsättningskurs i spanska. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på spanska. Du får grundläggande kunskaper i grammatik och många möjligheter till att tala och höra spanska.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst spanska för nybörjare och del 1 till 4 av Spanska A1 eller har nybörjarkunskaper i spanska förvärvade på annat sätt. Varmt välkommen att anmäla dig och prova ett tillfälle (notera vid anmälan).

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. På nivå A1 kan du förstå mycket enkla meningar. Du kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som att t ex presentera dig och berätta var du bor.

Innehåll

Du får lära dig:

  • Vanliga ord och enkla fraser
  • Berätta om dig själv
  • Ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • Grundläggande grammatik
  • Tala och skriva om enklare ämnen på spanska
    om kultur- och samhällslivet

Upplägg

  • Kursen går samma dag och tid, en gång i veckan i 12 veckor. Vi gör uppehåll för röda helgdagar.
  • I lokalen finns kylskåp och mikro. Kaffe och te ingår i kursavgift.

Kursledare

Din lärare Arturo Rodriguez Ortega. Arturo har spanska som modersmål och han har undervisat i spanska för många år.

Kursmaterial

Vi använder kurslitteraturen Caminando 1, fjärde upplagan ISBN 9789127437142, som innehåller övningar i att läsa, höra, skriva och tala för att öva alla språkfärdigheter. Kurslitteraturen köper du själv och ingår inte i priset för kursen.

Språknivåer

  • A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som t ex presentera mig och berätta var jag bor.
  • A2 Jag kan förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Jag kan ta del i korta sociala samtal.
  • B1 Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till.
  • B2 Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan förstå samtida litterär prosa. Jag kan samtala och diskutera så pass flytande och ledigt att jag kan umgås med infödda på ett naturligt sätt. Jag kan förklara en ståndpunkt och ange för- och nackdelar.
  • C1 Jag kan förstå TV-program och filmer utan alltför stor ansträngning. Jag kan förstå avancerade fakta- och litterära texter. Jag kan använda språket flexibelt och effektivt.
  • C2 Jag kan utan ansträngning läsa praktiskt taget allt, skrivet språk, även abstrakta texter. Jag kan utan ansträngning ta del i vilka samtal och diskussioner som helst.

Testa dig själv och hitta din nivå i några av våra språk på http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/ 

Rabatter

  • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
  • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde