Ort
Norrköping
Startdatum
10 Sep 2024
Tid
17:15-18:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Ledare
Lia Ortega Danielsson
Nummer
44658
Pris
1 995 kr

Få platser kvar

Om arrangemanget

Det här är en fortsättningskurs i spanska.

Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på spanska. Du får grundläggande kunskaper i grammatik och många möjligheter till att tala och höra spanska.

Förkunskaper

Detta är en kurs för dig som redan har grundläggande kunskaper i spanska.
Du kan redan känna igen enklare fraser, berätta kortfattat om dig själv och kommunicera med någon som talar långsamt och tydligt.
I denna kurs lär du dig att bli säkrare i vardagliga situationer och föra mer komplexa samtal.

Mål

Efter kursen har du en del av kunskaperna i spanska på nivå B1 enligt Europarådets referensram för språk.
På nivå B1 kan du förstå huvuddragen i tydligt standardspråk som berör kända förhållanden som man regelbundet möter i arbetet, skolan och på fritiden.

Innehåll

Du får lära dig:

 • Förstå ord och fraser som rör dina personliga förhållanden
 • Grammatik
 • Samtala om vardagliga ämnen och aktiviteter som ligger nära dig själv
 • Läsa och skriva enklare texter och meddelanden
 • Kultur och samhällsliv

Kursupplägg

 • Kursen går samma dag och tid, en gång i veckan i tolv veckor. Uppehåll för röda helgdagar.
 • I lokalen finns kylskåp och mikro.
 • Kaffe och te ingår i kursavgiften.

Kursledare

Kursledare är Lía Ortega Danielsson. Lía är född i Peru där hon tog examen som gymnasielärare. I hennes hemland undervisade hon under några år innan hon flyttade till Sverige. I Sverige har hon undervisat i spanska sedan 1992.
Lía älskar sitt arbete som lärare och gillar utmaningen att lära ut språket.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Vi använder kurslitteraturen Caminando 3, ISBN: 9789127445420, Natur o kultur, som innehåller övningar i att läsa, höra, skriva och tala för att öva alla språkfärdigheter. Kurslitteraturen inhandlar du själv och ingår inte i priset för kursen.

Språknivåer

 • A1 Jag kan förstå mycket enkla meningar. Jag kan besvara enkla frågor, använda enkla fraser och meningar, som t ex presentera mig och berätta var jag bor.
 • A2 Jag kan förstå och skriva korta och enkla meddelanden och personliga brev. Jag kan ta del i korta sociala samtal.
 • B1 Jag kan oförberedd gå in i ett samtal om kända ämnen. Jag kan beskriva händelser, drömmar och framtidsplaner och kan återberätta innehållet i en bok eller film. Jag kan i stora drag förstå radio- och TV-program som handlar om saker jag känner till.
 • B2 Jag kan förstå det mesta i nyheter och aktuella program på TV. Jag kan förstå samtida litterär prosa. Jag kan samtala och diskutera så pass flytande och ledigt att jag kan umgås med infödda på ett naturligt sätt. Jag kan förklara en ståndpunkt och ange för- och nackdelar.
 • C1 Jag kan förstå TV-program och filmer utan alltför stor ansträngning. Jag kan förstå avancerade fakta- och litterära texter. Jag kan använda språket flexibelt och effektivt.
 • C2 Jag kan utan ansträngning läsa praktiskt taget allt, skrivet språk, även abstrakta texter. Jag kan utan ansträngning ta del i vilka samtal och diskussioner som helst.

Testa dig själv och hitta din nivå i några av våra språk på http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/ 

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
 • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde