Ort
Trollhättan
Startdatum
17 Sep 2024
Tid
18:40-20:10
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
43281
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Välkommen in i det spanska språkets värld! Spanska för dig som studerat språket 2 terminer eller har motsvarande kunskaper. ¡Bienvenidos!

¡Hola! Säger man spanska tänker kanske många av oss på sol och värme, ljuvliga tapas och het paella eller på städer som Madrid och Barcelona med storslagen arkitektur. Det är en härlig känsla att kunna göra sig förstådd och språket blir en nyckel till andra kulturer.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som läst ett par terminer tidigare och som vill bygga på dina kunskaper på låg nivå. Med kurslitteraturen som underlag bygger vi på språket med ordförråd, uttal och grammatik men vi arbetar också med enkla praktiska talövningar.

För att få ut det bästa av kursen bör du räkna med att studera hemma mellan kurstillfällena. Det är genom att öva, öva och öva vi lär oss bäst.

Kursen går en gång i veckan samma dag och tid.

För vem
Kursen vänder sig till dig som studerat spanska 2 terminer eller har motsvarande grundläggande kunskaper.

Är du osäker på kunskapsnivån rekommenderar vi att du gör Medborgarskolans nivåtest.
Läs om språknivåer och testa dig själv på www.medborgarskolan.se/europaradets-nivaskala 

Europarådets nivåskala
Basnivå Nybörjare
Basnivå A1
Basnivå A2
Självständighetsnivå B1
Självständighetsnivå B2
Avancerad nivå C1
Avancerad nivå C2

Kursledare
Din kursledare Natalia kommer från Colombia och har spanska som modersmål. Här i Sverige arbetar hon bl a som modersmålslärare och studiehandledare i grundskolan. Men arbetar också inom förskolan. Hon är utbildad förskollärare i sitt hemland och arbetade också som det där.
-"Jag tycker om att undervisa och lära ut mitt språk till andra. Jag tror att inlärningen sker som bäst tillsammans i grupp och när det finns ett gemensamt mål."

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
I kursen använder vi oss av boken Caminando 1 (4:e upplagan) ISBN 9789127437142. (detta är tredje terminen med kursboken, den tar flera terminer att läsa klart)
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Invänta kallelse innan du köper kursboken!

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Inspiration
Läs om hur språk får hjärnan att växa www.medborgarskolan.se/var-varld/sprak/nya-sprak-far-hjarnan-att-vaxa

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 19, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde