Startdatum
9 Dec 2024
Tid
10:00-13:30
Dagar
Mån-Fre
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Roberto Muñoz Gomez
Nummer
56049
Pris
2 500 kr

Om arrangemanget

Lär dig spanska i Spanien i Torrevieja, under den spanska solen, vid de fina stränderna medan du njuter av en härlig paella eller ett glas sangria. En annorlunda sommar före att lära sig spanska. ¡Bienvenidos!

Res tillsammans med grupp och ledare och njut av ett komplett paket som inkluderar språklektioner, aktiviteter och utflykter. Det snabbaste sättet att lära sig språket är genom att prata och göra.

Lär dig spanska under den spanska solen, vid de finna stränderna medan du njuter av en härlig paella eller ett glas sangria.

Var med om en annorlunda sommar då du kan lära dig spanska via studier och fritidsaktiviteter och kulturupplevelser, så att du får ut det mesta av din semester.

Det bästa sättet att lära sig språk tycks vara att leva livet på språket där språket lever, det vill säga att bo på ett ställe där språket talas. På språkresan får du tillfälle att träna spanska i verkliga situationer och uppleva kulturen på plats, det är en unik möjlighet att göra snabba framsteg eftersom du dagligen omges av språket.

Lektionerna äger rum i klassrummet, på en uteservering, på en restaurang, på marknaden, medan vi lagar mat tillsammans eller på en båttur – en perfekt källa till kreativitet och inspiration.

Du kommer att förälska dig i den rika varierande kulturen och bli en del av lokalbefolkningen och den spanska livsstilen.

I takt med att ordförrådet och strukturerna utvecklas, utvecklas också de kommunikativa färdigheterna och förmågan att förstå vardagsspråket.

Torrevieja är en mindre stad i provinsen Alicante, beläget på Costa Blanca i sydöstra Spanien. Stadens långa och mjuka sandstränder, palmkantade strandpromenad, bred kulturscen, konstgallerier, mm. gör Torrevieja till en inspirerande plats att studera spanska på.

Upplägg

Kursen omfattar 4 x 45 min per dag, vi träffas från måndag till fredag under en vecka. Tiden för våra lektioner varierar beroende på vilken aktivitet vi har. Tex kan vi träffas på morgonen för att gå till marknaden och välja och köpa ingredienserna till maten som vi lagar tillsammans på kvällen.

Kursen kombinerar språkundervisningen med intressanta aktiviteter, kulturbesök och utflykter.
Vi erbjuder flera fritidsaktiviteter, inklusive guidade turer i staden och dess omgivningar, matlagningskvällar, konserter och mycket mer.

Sociala/kulturella aktiviteter
- Välkomstkväll – välkomstdrink och tilltugg ingår.
- Guidad Tapas Tour – vi smakar på traditionella tapas och upptäcker lite den spanska livsstilen.
- Vi smakar på spansk husmanskost på en genuint spansk restaurang.
- Tillsammans lagar vi en typisk paella.
- Olika utflykter till närliggande platser t.ex. till naturreservatet Lagunas de la Mata, Aromatico Park, lerbad med läkande egenskaper i San Pedro del Pinatar, en båttur utefter Torreviejas kust.
- Guidade utflykter till platser av turist- och kulturintresse, t.ex. Cartagena.
- Vi njuter av musiken på en konsert.
- Vi avslutar vår kurs med en avskedsmiddag.

Kostnader för transport, biljetter, mat och dryck tillkommer.

Sista anmälningsdag

15 nov 2024 - om du har eget boende kan du göra anmälan något senare i mån av plats

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har läst spanska några terminer och vill utveckla den kommunikativa kompetensen. Du kan förstå huvudinnehållet i tydligt standardtal om välkända företeelser och kan fungera i korta sociala samtal.

Kursmaterial

"Se habla español" - specialmaterial svenska-spanska, ingår i kursavgiften.

Kurslokal

Centralt i Torrevieja, exakt adress meddelas senare.

Boende

Vi hjälper dig med att boka boende om du vill.

Vi rekommenderar dig boende i delad lägenhet med andra kursdeltagare. Du delar lägenhet med 2-4 kursdeltagare. Du kan välja mellan att ha eget sovrum eller att bo i dubbelrum i lägenheten. Vardagsrum, kök, badrum och terrass delas. Det finns lägenheter med två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar.

För all praktisk information och frågor kan du skicka till:

roberto.munoz@medborgarskolanstockholm.se

Referenspriser

Dubbelrum per person: 190 € /vecka

Enkelrum: 300€ /vecka

Extra natt: 40 € per person i dubbelrum och 60€ i enkelrum.

Städning ingår i slutet av vistelsen.

Sängkläder och handdukar ingår.

Lägenheterna har tvättmaskin, AC och WIFI.

Övriga kostnader (el, vatten, gas) ingår i priset.

Deposition
Depositionsavgiften är 100€ och betalas vid ankomsten (kontant eller genom banköverföring) och återbetalas vid avresan under förutsättning att allt är i ordning.

In- och utcheckning
Du kan checka in från kl. 14.00 söndagen (25/6) före kursstart och checka ut fram till kl 12.00 lördagen (1/7) efter kursens sista dag. Behöver du extranätter, hjälper vi dig med det också.

Om rummet är städat och klart före kl 14 på incheckningsdagen får du givetvis tillträde till rummet tidigare.

Om du vill hellre bo själv eller med en vän eller familjemedlem rekommenderar vi privata lägenheter. Naturligtvis är det fullt möjligt att endast boka kurs och ordna boendet på egen hand.

Transport till och från flygplatsen
Du kan begära transport från flygplatsen till det arrangerade boendet för 50€, och från boendet till flygplatsen. 10€ extrakostnad mellan kl 23.00 och 08.00.

Pris

Deltagaravgift: 2 500 kr

Summa: 2 500 kr

Utforska ämnesområde