Start date
7 Sep 2024
Time
16:30-18:00
Day
Monday
Occasions
1 st
Arr nr
56627
Price
0 kr

About event

Följ med på en stadsvandring genom delar av Vasastadens historia för att lära känna staden och öva på svenska samtidigt!

Upplägg

Under denna 90 minuter långa stadsvandring erbjuder vi en chans att utforska kvarteren runt Medborgarskolan och samtidigt öva svenska språket! Vi varvar guidningen med samtal om de olika platserna vi besöker. Vår vandring tar oss genom områden med gatunamn inspirerade av nordisk mytologi, där vi även får höra om gamla bryggerier och stadens utveckling genom åren. Några stopp kan komma att bli den imponerande Gustav Vasa kyrka för att ta del av dess historia och arkitektur se secondhandbutiker samt Stadsbiblioteket, där vi får en inblick i denna ikoniska byggnad och dess betydelse för stadens kultur och utbildning. Detta är en vandring där vi inte bara lär oss om Stockholms historia, utan också om dess moderna utveckling och kultur. Men vad vi fokuserar på, vad vi vill utforska extra noggrant och lära oss om, bestämmer vi tillsammans i gruppen!

Vandringen är främst till för dig som vill lära känna Stockholm och öva på svenska samt för dig med andra särskilda skäl. exempel om du står långt ifrån arbetsmarknad, har försörjningsstöd, har LMA-nummer/samordningsnummer, saknar ekonomiska resurser eller övriga skäl som kan motiveras.

Praktisk Information

Mötesplats: Utanför Medborgarskolan, Hagagatan 23A.

Datum Lördagen den 7 september kl 13.00-14.30

Kostnad: Gratis 

Vi kan stöta på både trappor, backar och kullerstenar – bra skor är en riktigt god idé.  Tiden kan komma att ändras på grund av väderleken.

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet!

Kursledare

Victoria Sandels brinnande intresse för de gamla myterna började innan hon kunde läsa. Hon har en fil.kand. i antikens kultur och samhällsliv och religionshistoria. Hon bodde i Grekland i över 20 år där hon arbetade som utflyktsguide, och är nu bosatt i Sverige där hon arbetar som auktoriserad Stockholmsguide.

Anmälan om du har samordningsnummer eller svenskt personnummer

Om du har ett LMA-nummer kan du anmäla dig via vår hemsida. För deltagare med svenskt personnummer eller samordningsnummer, vänligen maila ditt personnummer eller samordningsnummer, fullständiga namn, adress, telefonnummer och e-postadress till folkbildning@medborgarskolanstockholm.se 

Intyg
Ett intyg kan utfärdas på att du har deltagit i vandringen om du deltar.

Arangemanget görs med stöd av Stockholm stad

Kom och lär känna Stockholm bättre, träffa nya människor och öva din svenska!

Utforska ämnesområde