Ort
Örebro
Startdatum
21 Aug 2024
Tid
17:30-19:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Regina Wangerud
Nummer
80647
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

Låt kreativiteten flöda med stickning! Här lär vi oss grunderna i stickning, avig och räta maskor, vilka stickor använder vi när, hur man stickar efter mönster, men du kan också vidareutvecklas i dina redan befintliga kunskaper med inspiration av kursledaren.

Innehåll
Vi arbetar med olika tekniker i stickning! Du väljer fritt vad du vill göra i samråd med ledaren som vägleder dig till färdigt alster. Du får tips och råd om vilket garn och stickor som passar till just din stickning. Kursen passar dig som vill arbeta med dina händer och som uppskattar känslan av att tillverka något bestående. 

Upplägg
Vi träffas under 10 veckor 3 x 45 min, samma veckodag, varje vecka
Det går att ansluta sig löpande till gruppen.
Det går bra att ta med eget fika om man vill, gratis kaffe finns på plats!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, både nya och erfarna deltagare är välkomna. Vi lär os på individuell nivå.

Kursledare
Regina Wangerud är lärare i grunden och brinner för hantverket stickning.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Kursmaterial
Material medtages av deltagaren. Rundsticka, garn och ev. mönster du vill sticka. Allt detta kan du få hjälp med under kursens första tillfälle

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Kurslokalen är 1 trappa upp utan hiss.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fab.

Fabriksgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde