Ort
Lund
Startdatum
2 Sep 2024
Tid
15:45-17:15
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
69957
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Svenska för dig som har små kunskaper i svenska redan. Kom och lär dig mer!

Det är kursen för dig som har små men användbara kunskaper av svenska redan. Du förstår vad andra säger till dig och kunna göra dig förstådd på svenska i vanliga enkla meningar.

Kursens mål är att du ska förstå och kunna prata om vardagliga ämnen och aktiviteter och även kunna ett antal fraser för att på ett enkelt sätt beskriva familj och andra människor, hur du lever och bor, din bakgrund och ditt arbete eller studier. 

Våra språknivåer A1-C2 kommer från Europarådets referensram för språk. Denna skala används i hela Europa för att kunna beskriva och bedöma en persons språkkunskaper oavsett var man lärt sig ett språk.

Så här går det till
Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle.

Tillsammans med ledaren anpassas undervisningen till dig och gruppens kunskapsnivå. Varje nivå kommer delas upp i flera delkurser tills språknivån är tillräcklig för att gå vidare till B1.

Material
Vilket kursmaterial ni ska använda kommer det information om i kallelsen. Material ingår inte i kursen och varje deltagare förväntas inskaffa den bok som ska användas. 

För vem?
Kursen riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper i svenska, du har läst minst 4 terminer eller har motsvarande kunskap.  

För att du ska hamna på rätt nivå så kan du läsa mer om språknivåerna nedan.Det är viktigt att du hamnar på rätt nivå för din egen utveckling. Därför så rekommenderar vi dig att göra nivåinplaceringstestet, skriv ut det och rätta själv efteråt:www.medborgarskolan.se/spraktest   

Anmälan
OBS! Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig, anmälan är bindande.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. I kallelsen anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare.

Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Ledare
Ledaren har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Ort

Medborgarskolan

Bangatan 6, Lund

Visa på karta

Utforska ämnesområde